تخلفات دارویی؛ برخورد متناسب با مصداق

۲۵ شهریور ۱۴۰۵ | ۱۰:۱۳ کد : ۶۱۴۸۰ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲
مدیرکل دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو گفت: تبلیغ دارو در فضای مجازی نباید به تجویز برای فرد مشخص تبدیل شود و برخورد با تخلفات نیز باید متناسب با نوع تخلف و میزان خطر آن باشد.
تخلفات دارویی؛ برخورد متناسب با مصداق

 دکتر سعید مهرزادی با اشاره به تبلیغات دارویی در فضای مجازی اظهار کرد: اطلاع‌رسانی درباره یک دارو با توصیه به مصرف آن تفاوت دارد. معرفی ویژگی‌ها و کاربردهای یک فرآورده در چارچوب ضوابط، با توصیه دارو برای یک بیمار مشخص یکسان نیست.

 وی افزود: به‌ویژه درباره کودکان، نوجوانان و افراد دارای شرایط خاص، نمی‌توان بر اساس اطلاعات محدود، مصرف یک دارو را پیشنهاد کرد. انتخاب دارو به شناخت وضعیت بیمار، بررسی شرایط پزشکی و تصمیم‌گیری پزشک نیاز دارد.

دکتر  مهرزادی ادامه داد: داشتن عنوان پزشکی نیز به‌تنهایی اعتبار علمی هر محتوای منتشرشده در فضای مجازی را تضمین نمی‌کند. ادعاهای درمانی و نحوه معرفی فرآورده باید با اطلاعات علمی معتبر و ضوابط مربوط سازگار باشد.

 مدیرکل دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو تأکید کرد: در تبلیغات فرآورده‌های سلامت، مسئولیت تنها متوجه پزشکی که محصول را معرفی می‌کند نیست. اگر شرکتی برای معرفی محصول از ظرفیت پزشک استفاده کرده باشد، نقش و مسئولیت شرکت نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

 وی با اشاره به اهمیت سامانه‌های پاسخگویی به مردم گفت: بیماران برای دریافت اطلاعات درباره دارو و عوارض احتمالی آن به این مسیرها مراجعه می‌کنند و بروز تخلف در یک مورد، نباید به محدود شدن یک خدمت عمومی منجر شود؛ بلکه بررسی باید بر همان مصداق و عوامل دخیل متمرکز باشد.

دکتر مهرزادی درباره عرضه دارو اظهار کرد: دسترسی به دارو از مسیرهای قانونی و قابل پیگیری، امکان کنترل اصالت و کیفیت فرآورده و مشخص شدن مسئولیت افراد را فراهم می‌کند؛ در حالی که عرضه غیررسمی، نظارت و پیگیری را دشوارتر می‌کند.

 مدیرکل دفتر بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: همه تخلفات از نظر میزان خطر یکسان نیستند. شدت برخورد باید با نوع تخلف و خطری که برای سلامت مردم ایجاد شده تناسب داشته باشد و در موارد قابل اصلاح، راهکارهای اصلاحی و پیشگیرانه نیز مورد توجه قرار گیرد.

مرز میان تبلیغ و تجویز در حوزه دارو اهمیت ویژه‌ای دارد و محتوای عمومی درباره یک فرآورده نباید به توصیه مصرف برای فرد مشخص تبدیل شود. در صورت عبور از این مرز، مسئولیت فرد و مجموعه دخیل در انتشار محتوا نیز باید به‌طور دقیق مشخص شود.


به کـانال معـاونـت غـذا و دارو دانشـگاه علوم پزشـکی اراک بپـیوندید 
 روابـط عمومـی معـاونت غـذا و دارو - اراک
〰️〰️〰️〰️
http://Arakmu.ac.ir/vcfd/fa
https://eitaa.com/ghazadaroarak
http://ble.ir/ghazadaroarak
〰️〰️〰️

کلیدواژه‌ها: تخلفات دارویی برخورد مناسب غذا و دارو بازدارنده


نظر شما :