پرسش‌های متداول

تعداد بازدید:۶۹۱

آخرین ویرایش: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹


توصیه های حفاظتی درخصوص خودرو؟

 

۱- همواره حتی اگر قصد دارید فقط لحظاتی خودروی خود را ترک کنید (برای خرید یا ...) شیشه هایش را بالا کشیده و درب آن را قفل کنید. در صورت امکان، ماشین را به هنگام شب در خیابان رها نکنید.

۲-چنان چه در محیطی ناامن و پرخطر قرار داشته یا سکونت دارید، درب باک را قفل کرده و درب لوله اگزوز را با سرپوشی ببندید. بدین ترتیب قراردادن مواد منفجره در خودروی شما مشکل‏تر می­شود. نگذارید کسی در نبود شما به صندوق عقب ماشین دسترسی پیدا کند.

۳- وقتی خودرو را در محوطه­ای باز پارک می­کنید، قبل از خروج از ماشین، مراقب افراد مشکوک حاضر در محل و چشم هایی که شما را می پایند، باشید. در صورت مشاهده افراد مشکوک با ماشین از محل دور شوید.

۴-وقتی ماشین را در محوطه­ای نامن پارک کرده و سپس به طرف ماشین برگشته­­اید، ابتدا دور ماشین قدم زده و قبل از سوار شدن، اطراف آن را به دقت بررسی کنید. در مناطق پر خطر، شاید بد نباشد در جستجوی هر ردپایی از سیم یا نوار غیرعادی، زیر ماشین را خوب بگردید.

۵- هرگاه متوجه حمله علیه خود شده اید، باید بدون در اختیار داشتنِ زمان کافی برای سنجش تمامی پیامدهای احتمالی، تصمیمی لحظه­ای بگیرید. لذا برای تسریع تصمیم گیری در این زمینه، می­توانید از قبل در ذهن خود مشخص کنید که تحت شرایط مختلف و احتمالی، چه واکنشی خواهید داشت.

۶- هرگز در هنگام حوادث رانندگی، ‌خود را با طرف مقابل درگیر نکنید. چنان چه حادثه در مناطق ناامن یا غریب برایتان رخ داده است، از پذیرفتن هرگونه پیشنهاد توسط طرف مقابل امتناع کرده و سعی کنید موضوع را توسط کارشناسان راهنمایی و رانندگی حل کنید. زیرا ممکن است پیشنهادهایی از قبیل تعمیر اتومبیل توسط طرف مقابل، اخذ آدرس منزل و مدارک شناسایی، شماره تلفن و غیره از طرف مقابل درخواست گردد. شما باید هوشیارانه به این موضوعات توجه داشته باشید.

۴-هرگز در هنگام رانندگی نسبت به اتومبیل‏های پشت سر خود بی تفاوت نباشید. هر فرد، ممکن است در معرض سوء قصد افراد ناباب واقع گردد. بنابراین، هوشیاری در هنگام رانندگی می‏تواند شما را از این موضوع مطلع کند. به‏ خصوص اگر در ساعات مشخصی به محیط کار خود رفته یا ‏‏‏‏آن جا را ترک می‏‏کنید.

 

کلید واژه ها: خودرو سرقت

نحوه حفاظت رمزهای عبور؟

  • پس از انتخاب یک رمزعبور که امکان حدس و تشخیص آن مشکل است، می بایست تمهیدات لازم در خصوص نگهداری آنان پیش بینی گردد. در این رابطه موارد زیر پیشنهاد می گردد:
  •  از دادن رمز عبور خود به سایر افراد جداً اجتناب گردد.
  • از نوشتن رمز عبور بر روی کاغذ و گذاشتن آن بر روی میز محل کار، نزدیک کامپیوتر و یا چسباندن آن بر روی کامپیوتر، جداً اجتناب گردد. افرادی که امکان دستیابی فیزیکی به محل کار شما را داشته باشند، به راحتی قادر به تشخیص رمز عبور شما خواهند بود.
  • هرگز به خواسته افرادی که به بهانه های مختلف از طریق تلفن و یا نامه از شما درخواست رمز عبور را می نمایند، توجه ننمائید.
  • در صورتی که مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت شما، انتخاب سیستم تائید (Authentication ) را برعهده شما گذاشته است، سعی نمائید یکی از گزینه های Challenge/response یا Public encryption key را در مقابل رمزهای عبور ساده، انتخاب نمائید.  

بسیاری از برنامه ها امکان به خاطر سپردن رمزهای عبور را ارائه می نمایند، برخی از این برنامه ها دارای سطوح مناسب امنیتی به منظور حفاظت از اطلاعات نمی باشند. برخی برنامه ها نظیر برنامه های سرویس گیرنده پست الکترونیکی، اطلاعات را به صورت متن (غیررمزشده) در یک فایل بر روی کامپیوتر ذخیره می نمایند. این بدان معنی است که افرادی که به کامپیوتر شما دستیابی دارند، قادر به کشف تمامی رمزهای عبور و دستیابی به اطلاعات شما خواهند بود. بدین دلیل، همواره به خاطر داشته باشید زمانی که از یک کامپیوتر عمومی، استفاده می نمائید، عملیات logout را انجام دهید. برخی از برنامه ها از یک مدل رمزنگاری مناسب به منظور حفاظت اطلاعات استفاده می نمایند که ممکن است دارای امکانات ارزشمندی به منظور مدیریت رمزهای عبور باشند . 
 

کلید واژه ها: رمز- کامپیوتر امنیت

توصیه های حفاظتی در محل سکونت و کار؟

۱- هرگز نسبت به آن چه که در اطراف شما رخ می دهد، بی اعتنا نباشید.

۲- هرگز نسبت به حضور نیروهای خدماتی در محیط زندگی به‏ صورت ناخواسته بی تفاوت نباشید. همواره نسبت به حضور بی موقع، طولانی مدت و خارج از برنامه افرادی با پوشش نیروی خدماتی شهرداری، کارگران سیار و ... در کوچه و خیابان خود حساس باشید. دشمن ممکن است از طریق ارسال نیروهای خدماتی و‏... نسبت به شناسایی و آسیب رساندن به شما یا نزدیکانتان اقدام نماید.

۳- هرگز فرزندان خردسالتان را حتی لحظه ای در کوچه یا ورودی منزل برای بازی یا هر دلیل دیگر، تنها نگذارید. کوچک ترین فرصت می تواند احتمال آسیب رساندن افراد شیاد و آدم ربا را به شما افزایش دهد.

۴- هرگز افراد دوره گرد و ناشناس نظیر کارگر، فروشنده سیار و ... با منظورهای مختلف به منزل خود راه ندهید. دشمن به ‏منظور جمع آوری اطلاعات با پوشش‏های مختلف کارگری، در اطراف محیط زندگی شما حضور پیدا کرده تا با این پوشش به داخل منزل شما ورود نماید.

۵- هرگز نسبت به پارک طولانی مدت اتومبیل‏های متفرقه در اطراف محیط کار یا زندگی خود بی تفاوت نباشید. اتومبیل‏هایی که به‏صورت طولانی و نامعلومی در اطراف محل کار شما پارک شده باشند، می‏توانند متعلق به یک گروه متخلف، سارق یا حتی جنایت کار باشد.

۶- هرگز کلیدهای محل کار، منزل، خودرو و سایر اماکن خود را در اختیار افرادی که اطمینان قطعی از او ندارید، قرار ندهید (حتی نزدیک‏ترین افراد). قرار دادن کلید در اختیار دیگران حتی برای یک لحظه امکان قالب گیری و ساخت کلید یدکی را برای آن‏ها ‏فراهم می‏‏سازد.

۷- هرگز جهت تعویض یا تعمیر قفل‏های محیط زندگی و کار خود، از افراد متفرقه استفاده ننمائید. استفاده از افراد متفرقه جهت تعمیر قفل‏های یک محیط می‏تواند عواقب جبران ناپذیری در پی داشته باشد. زیرا این‏گونه ‏‏‏‏افراد مهارت خاصی در باز کردن قفل‏ها داشته و به‏راحتی می‏توانند نمونه‏هایی از کلیدها برای خود تهیه نمایند. تعویض مغزی داخل قفل کار چندان پیچیده ای نیست، سعی نمایید خودتان آن را تعویض نموده و یا به افراد مطمئن بسپارید.

۸- هرگز محیط کار و زندگی خود را بدون اطمینان از قفل بودن درب‏ها، رها نکنید.

۹ -هرگز از وسایل ایمنی محیط زندگی و کار خود غافل نشوید. همیشه نسبت به سیستم‏های ایمنی منزل و محیط کار خود مانند (سیستم‏های اطفای حریق، سنسورها، راه‏های اضطراری و .... ) ‌توجه داشته باشید تا خدای ناکرده دچار عواقب آن نگردید

کلید واژه ها: زندگی محل کار

توصیه های حفاظتی در برخوردهای اجتماعی و حضور دیگران ؟

۱- هرگز به افرادی که از پیشینه و اصل و نسبش اطلاع دقیقی ندارید، اعتماد نکنید.

۲- هرگز به کسانی که بدون دلیل منطقی به شما ابراز علاقه می کنند، به ویژه غریبه ها اعتماد نکنید.

۳- اگر با افراد ناشناس قرار ملاقات دارید هرگز با او در مکان های ناآشنا و خصوصی دیدار نکنید. زیرا افراد معمولاً در ملاء عام کم تر مورد حمله واقع می شوند.

۴- هرگز دیگران را از اهداف کاری خود مطلع نکنید. در صورتی که نیازی به اطلاع دیگران از اهداف کاری نباشد، هرگز اهداف و مراحل کار خود را برای دیگران بازگو نکنید. اطلاع دیگران از اسرار و اهداف کاری شما معمولاً باعث مشکلات لاینحلی خواهد شد که شما را به ‏شدت پشیمان خواهد کرد.

۵- هرگز نسبت به کنجکاوی دیگران در امور کاری خود بی تفاوت نباشید. کنجکاوی دیگران در امور کاری شما ممکن است موجب دردسرهایی گردد. برخی افراد سودجو پس از اخذ اطلاعات لازم، اقدام به غصب عنوان شغلی و جایگاه اداری شما نموده و با نام شما از اعتماد مردم سوء استفاده نموده و تحت عنوان حل مشکل اداری آن ها، اقدام به کلاهبرداری نماید.

۶- هرگز نسبت به اطلاع دیگران از مسائل کاری خود بی تفاوت نباشید. در صورتی که متوجه شده اید دیگران از مسائل محرمانه کاری شما مطلع شده‏اند، ‏آن‏ را جدی بگیرید. زیرا ممکن است به نحوی به اطلاعات شما دسترسی یافته یا ‏‏‏‏اطلاعات شما به سرقت رفته باشد.

۷-هرگز نسبت به رفتار غیرعادی دیگران (سردی یا گرمی) نسبت به خود، بی تفاوت نباشید. برخوردهای سرد می تواند حاکی از کدورتی باشد که قادر به بیان آن نیست یا شرایط مناسبی برای آشکار کردن آن فراهم نشده است. این کدورت تدریجاً مبدل به دشمنی خواهد شد. لذا قبل از این که بذر کینه و نفرت رشد نماید، سعی کنید از بی ربط بودن رفتار غیرعادی دیگران نسبت به خود مطمئن شوید. گرمی و ابراز عطوفت غیرعادی نیز ممکن است ناشی از شکل گیری یک توطئه یا هدفی شوم باشد و ... .

۸- هرگز در پی برقراری ارتباط با اتباع بیگانه و اعضای سفارتخانه‏ها نباشید. هرگونه ارتباط با اتباع بیگانه بدون اطلاع مسئولین چه در داخل و چه در خارج از کشور، ممکن است شما را اسیر دست اجانب و سرویس‏های بیگانه نماید.

۹- هرگز از وسایل ارتباطی اهدایی از سوی افراد استفاده نکنید. یکی از بهترین روش‏های دسترسی به اطلاعات شخصی یا ورود به حریم خصوصی افراد، اهدای وسایل ارتباطی مانند: دستگاه تلفن، نمابر، مودم، پرینتر، دستگاه کپی، گوشی موبایل و ... می‏‏باشد.

۱۰- هرگز قفل‏های رمزدار خود را ‏‏در حضور دیگران باز نکنید. هر قدر سرعت عمل شما در باز کردن قفل‏های رمز دار بالا باشد، باز هم نمی‏‏‏‏توان اطمینان داد که ذهن افراد حاضر نمی‏‏‏‏تواند آن را به‏خاطر بسپارد. افراد تیزهوش با یک‏بار نگاه کردن به نحوه باز کردن قفل‏های رمزدار، می‏توانند آن را به خاطر بسپارند.

۱۱- هرگز در هنگام باز کردن قفل‏های رمزدار، رمز قفل‏ها را به زبان نیاورید. بعضی افراد طبق عادت هنگام بازکردن قفل‏های رمزدار، رمزها را به زبان می‏‏آورند. این کار می‏تواند مخاطرات جدی برای آن‏ها ‏در برداشته باشد. زیرا در صورتی که افرادی در محیط حضور داشته باشند، به‏راحتی از اعداد رمز مطلع میگردند.

۱۲- هرگز در مکان‏های عمومی، باز،ساکت با بستگان، دوستان و همکاران به بحث و گفت‏وگو نپردازید. با توجه به متصور بودن ‌دقت و توجه غریبه ها به سخنان شما، هرگونه بحث و گفت‏وگو در این مکان‏ها عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت. لذا در صورت نیاز و ضرورت بحث به گفت‏و‏گو در این اماکن، حتماً در حال حرکت و آهسته تر صحبت کنید.

۱۳- هرگز نیازمندی‏های شخصی خود را نزد افراد غیرمطمئن بازگو نکنید. بازگو کردن نیازهای شخصی نزد دیگران ارائه نقطه ضعفی از سوی شماست که غریبه ها می‏توانند از این نقطه ضعف سوء استفاده کرده شما را مدیون خود نموده تا در مواقع نیاز از شما بهره کشی نمایند.

۱۴- هرگز از اعداد مشخص مانند ( شماره تلفن،‌تاریخ تولد، شماره ماشین، سال تولد و ...) به‏عنوان‏‏ رمز قفل‏های رمزدار خود استفاده ننمایید. معمولاً افراد به‏منظور سهولت در به‏خاطر سپردن رمزها از شماره‏های شناخته شده استفاده می‏‏کنند. این امر کمک زیادی به افرادی می‏‏کند که می‏خواهند قفل‏های رمزدار را باز کنند. پیشنهاد می‏‏شود رمز قفل‏های خود را هر از گاهی تعویض نمایید تا امنیت قفل‏ها بیش‏تر‏‏‏ گردد‏.

۱۵- هرگز رمز قفل‏های خود را در جایی یادداشت نکنید. بعضی از افراد به خاطر عدم اطمینان به حافظه خود رمزهای خود را یادداشت کرده و در جایی نگهداری می‏کنند. این کار ضریب اطمینان و حفاظت شما را به‏شدت کاهش می‏دهد. زیرا ممکن است این رمز بر حسب اتفاق در اختیار دیگران قرار گیرد.

۱۶- هرگز به امید انجام معاملات پرسود، سرمایه گذاری در بورس های خارجی و شرکت های اقتصادی و ... ، پول خود را در اختیار حتی صمیمی ترین دوست خود قرار ندهید. چه بسا ممکن است دوست صمیمی شما به اشتباه خود واقف نبوده و مغلوب نیرنگ افراد شیاد و گروه های گلدکوئیستی شده باشد.

۱۷- هرگز از به ‏خاطر سپردن شماره تلفن‏های ضروری غفلت نکنید. همواره سعی کنید شماره تلفن‏های ضروری خود را مانند (شماره تلفن روابط عمومی وزارت اطلاعات، فوریت‏های پلیسی، اورژانس، آتش نشانی و ....) را به‏خاطر سپرده تا در مواقعی که دچار مشکل شده یا ‏‏‏‏مورد نیازتان شد، به آن‏ها ‏دسترسی داشته باشید.

۱۸- هرگز آمادگی جسمانی خود را از دست ندهید. کسب آمادگی جسمانی علاوه بر سلامتی و نشاط، شما را در خطرات احتمالی یاری رسانده و در بعضی مواقع جان شما را از بعضی تهدیدات حفظ می‏نماید.

۱۹- هرگز از مسائل عقیدتی غافل نشوید. هیچ‏گاه از ارتباط با خداوند غافل نشده و در کلیه امور از او یاری بجوئید. زیرا زندگی دنیوی بسیار پرپیچ و خم و مخاطره آمیز بوده و تنها او می‏تواند شما را ‏‏در این راه یاری نماید.

کلید واژه ها: اجتماع برخورد حفاظت

توصیه های حفاظتی در نگهداری اسناد و مدارک شخصی؟

۱- هرگز نسبت به حمل وسایل و اسناد و مدارک شخصی خود از محیط زندگی و کار بی تفاوت نباشید. برخی افراد در جیب کیف و دیگر وسایل شخصی خود اسناد و مدارک یا ‏‏‏‏کاغذهای یادداشت و ... قرار داده و به همراه خود حمل می‏کنند. این کار موجب می‏گردد افراد دیگر به‏طور تصادفی به این اسناد دسترسی پیدا کنند.

۲- هرگز در محیط‏های متفرقه کیف اسناد و مدارک را از خود جدا نکنید. بعضاً مشاهده می‏گردد، برخی افراد کیف و اسناد و مدارک خود را در محیط کار دیگران گذاشته و برای کارهای متفرقه، مانند رفتن برای رفع حاجت و غیره محیط را ترک می‏کنند. در بعضی مواقع فراموش می‏کنند که وسایل خود را از اطاق دیگران بردارند. لذا هرگز اسناد و مدارک خود را در هیچ شرایطی از خود جدا نکنید تا دچار عواقب بعدی آن نگردید.

۳- هرگز در مواقع غیرضروری اسناد و مدارک را به همراه خود حمل نکنید.

بعضی افراد عادت به حمل اسناد و مدارک غیرضروری داشته و گاهی اوقات آن‏ها ‏را در داخل اتومبیل گذاشته و به خرید یا ‏‏‏‏کارهای متفرقه می‏روند. به همراه داشتن اسناد و مدارک همیشه مسئولیت افراد را نسبت به حامل آن‏ها ‏سنگین‏تر نموده و خطرات سرقت برای آن‏ها ‏متصور است. لذا پیشنهاد می‏گردد، هر روز کیف اسناد و مدارک خود را بازدید کرده و مدارک اضافی را از آن خارج نمائید.

کلید واژه ها: مدارک حفاظت