هفته ملی جمعیت
روز شمار هفته ملی جمعیت

هفته ملی جمعیت

۳۰ اردیبهشت ماه سالروز ابلاغ سیاست های جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری و در تقویم جمهوری اسلامی ایران روز ملی جمعیت نامگذاری شده است. روزشمار هتفه ملی جمعیت به شرح زیر است: دوشنبه ۲۴ اردیبهشت: رسانه و جوانی جمعیت سه شنبه ۲۵ اردیبهشت: مدیران و جوانی جمعیت چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت: خانواده موفق و جوانی جمعیت پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت: دستگاههای دولتی و جوانی جمعیت جمعه ۲۸ اردیبهشت: شرکتهای خصوصی و جوانی جمعیت شنبه ۲۹ اردیبهشت: نخبگان و جوانی جمعیت یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: گروه های مردم نهاد و جوانی جمعیت همچنین محورهای موضوعی هفته جمعیت نیز به این شرح اعلام شده است: ۱. تقویت هویت مادری/ اجرای منشور کرامت مادری ۲. تحکیم خانواده و تقویت نشاط درون خانواده ۳. بی فرزندی/ تک فرزندی/ دیرفرزندی/ کم فرزندی و عوارض آن ۴. مقابله با مساله سقط عمدی جنین ۵. نارباوری، دلایل و راهکارها ۶. ترویج ازدواج به هنگام، آسان و پایدار( مقابله با بی ازدواجی/ دیرازدواجی/ طلاق...) ۷. ترویج زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک ۸. جوانی جمعیت، دستاوردها و پیامدها

محتوای مشاوره فرزندآوری  ویـژه ارائه دهندگان خدمت

محتوای مشاوره فرزندآوری ویـژه ارائه دهندگان خدمت

در راستای اجرایی سازی هرچه بهتر ماده ۴۶ قانون حمایت از خانواده و جمعیت و اهمیت آموزش مشاوره فرزند آوری برای ارائه دهندگان خدمت، محتوای مشاوره فرزندآوری ویـژه ارائه دهندگان خدمت به صورت فایل قابل استفاده می باشد.

دهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۲ برگزار شد

دهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت

دهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در سال جاری و بیست و یکمین جلسه از ابتدای تصویب قانون جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد. قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اراک دارای ۷ زیر کمیته تخصصی‌ ذیل قرارگاه جوانی جمعیت است که بصورت ماهیانه با اعضای تخصصی خود در راستای اجرای ماده های قانونی موظفی هر معاونت جلسه برگزار می کند. این قرارگاه تاکنون ۸۸.۳ درصد از مصوبات خود را اجرا نموده و دانشگاه علوم پزشکی با توجه به اینکه در بین دستگاه های اجرایی بیشترین تکالیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را داراست با تلاش های زیاد توانسته است بیش از ۸۵ درصد تکالیف خود را انجام داده و همه مستندات قانونی را به وزارت بهداشت، استانداری و بازرسی کل و بازرسی دانشگاه ارسال نموده است.

هشتمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد
هشتمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت

هشتمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد

در راستای سیاست های کلی جمعیت و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، هشتمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت، باتمرکز بر شاخص های کارنامه جوانی جمعیت سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس دانشگاه و سایر اعضاء تشکیل شد.

برگزاری پنجمین مجمع سلامت بارویکرد جوانی جمعیت

تعالی سلامت ، جوانی جمعیت و پزشکی خانواده

- برگزاری پنجمین مجمع سلامت با در نظر گرفتن سه رکن مهم و اولویت دار وزارت بهداشت با عنوان "جوانی جمعیت ، تعالی سلامت و پزشکی خانواده" در دست اقدام می باشد.

اولین کنگره ملی جوانی جمعیت

محورهای همایش:  جوانی جمعیت مبتنی بر آیات قرآن، روایات و احادیث (محور ویژه)  جوانی جمعیت و علوم پزشکی  جوانی جمعیت و علوم انسانی  هویت و اندیشه تمدن‌ساز در بستر تداوم جوانی جمعیت مهلت ارسال آثار: ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۲ زمان برگزاری: ۲۵ و ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۲ ارسال آثار: arakcongress@gmail.com مجری: معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اراک

مدیر برگزیده در دستگاه های اجرائی در زمینه جوانی جمعیت

کسب عنوان برتز جوانی جمعیت

دکتر علیرضا امانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان مدیر برگزیده در حوزه مدیران دستگاه های اجرایی در زمینه جوانی جمعیت انتخاب شد . دانشگاه علوم پزشکی بیشترین ماده های قانونی جوانی جمعیت را در بین نهاد های متولی دارد. هدف از برگزاری رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت ؛ تشویق، معرفی، فرهنگ‌سازی در جهت افزایش جمعیت و ترویج ازدواج و فرزندآوری در راستای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی می باشد. دستگاه های دولتی از دو حیث شاخص عمومی و شاخص اختصاصی مورد بررسی و رصد قرار گرفتند، شاخص عمومی ؛ مواردی بود که در ساختار و تشکیلات دستگاه ها باید انجام می شدو شاخص های تخصصی مربوط به تکالیفی بود که در قانون به آن اشاره شده و دستگاه ها مکلف بوده تا به لحاظ قانونی ماده های موظفی خود را اجرا نمایند.

تغییر فرهنگ چاره ساز است

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیش از اینکه متکی به این قانون باشیم خود مردم نیز باید ضرورت کار و مشکل را درک کنند و تعبیری هم که اخیراً از مشکل جمعیت در ایران تحت عنوان «سیاه چاله جمعیتی» مطرح شده یک واقعیت است و اگر وارد پیری جمعیت شویم تا ۳۵۰ سال امکان بیرون آمدن از آن را نداریم. معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر لزوم فرهنگ سازی درخصوص افزایش جمعیت و فرزندآوری در جامعه اظهار کرد: درست است که دولت حمایت‌های اداری و مالی در این خصوص را انجام می‌دهد اما اینها به اندازه‌ای که فرهنگ باید در جامعه و نگاه به جمعیت و خانواده تغییر کند، چاره ساز نیست.

جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول گرا

قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول گرا و تعالی بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است . هدف آن تدوین برنامه عملیاتی در راستای ارتقای سلامت و جوانی جمعیت، هماهنگی بین دستگاهی جهت اجرای مستمر فرآیندهای مرتبط با اجرایی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه ها است.