تصویب پروژه تحقیقاتی مشترک بین المللی

با موضوع تصفیه مؤثر آب آلوده به آلاینده های نوظهور دارویی با استفاده از سیستم ازن زنی پیشرفته با همکاری محققین دانشگاه گدانسک لهستان و با حمایت مالی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور (نیماد)
۲۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۳۵ کد : ۳۶۶۷۳ اخبار اصلی
یکی از اهداف فرادستی رسالت آکادمیک دانشگاه علوم پزشکی اراک (آلاینده های محیطی و صنعتی)، جلب همکاری بین المللی و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک در موضوع آلاینده ها خصوصاً آلاینده های نوظهوری نظیر ترکیبات دارویی در منابع آبی می باشد. امروزه حضور آلاینده های نوظهور نظیر ترکیبات دارویی به عنوان یکی از نگرانی های مهم در بخش بهداشت و محیط زیست به شمار می رود. علاوه بر اثرات سوء بهداشتی شناخته شده حتی در غلظت های کم، این آلاینده ها اثرات ناشناخته بهداشتی هم در پی دارند. مصرف ترکیبات دارویی نظیر آنتی بیوتیک ها در سرتاسر جهان روبه افزایش است. با این وجود، تنها درصد کمی از آنتی بیوتیک های مصرف شده در بدن انسان مصرف می شوند. بنابراین، مقادیر زیادی از این ترکیبات به محیط دفع شده که منجر به ایجاد خطرات بالقوه جهت محیط زیست و سلامت انسان می گردند ضمن آنکه توسعه باکتری های بیماریزای مقاوم به آنتی بیوتیک را در پی خواهد داشت. این ترکیبات برخلاف آلاینده های معمول، به فناوری های پیشرفته تری جهت تصفیه و پالایش نیاز دارند. فناوری های تصفیه متداول قادر به حذف مؤثر ترکیبات دارویی از منابع آب شرب نیستند. بنابراین در این راستا، پروژه تحقیقاتی بین المللی با عنوان "تصفیه آب آلوده به آنتی بیوتیک با استفاده از سیستم ازن زنی پیشرفته" به صورت مشترک با محققین دانشگاه گدانسک جهت تصفیه مؤثر آلاینده های نوظهور دارویی در آب آشامیدنی مطرح گردید که با حمایت مالی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور (نیماد) به تصویب رسید.
تصویب پروژه تحقیقاتی مشترک بین المللی

کلید واژه ها: مرجعیت علمی دانشگاه