انواع تست های تشخیصی کرونا مکمل یکدیگرند

۱۲ آبان ۱۳۹۹ | ۰۹:۰۵ کد : ۱۳۰۱۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۶۹۷
ویروس شناس عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: خیلی از تست های پاراکلینیکی و آزمایشگاهی به تنهایی ارزش نداشته و در کنار یکدیگر می توانند در تشخیص کرونا ویروس کمک کننده باشند.
انواع تست های تشخیصی کرونا مکمل یکدیگرند

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر بهزاد خوانساری نژاد، در برنامه تلویزیونی پزشک شما از شبکه آفتاب، بیان کرد: تست اولیه که از نمونه خون افراد گرفته می شود، تست CRP است که یک پروتئین بوده و در انواع عفونت ها و التهاب ها میزان آن بالا می رود، اما این تست تخصصی نمی باشد چون منفی یا مثبت بودن این تست به معنای مبتلا بودن یا نبودن به کرونا نمی باشد.

وی افزود: تست آزمایشگاهی مشخص کرونا تست،PCR بوده که معمولاً دو نمونه سوآپ، یکی از نازوفارنکس(بینی) و دیگری از اوروفارنکس(حلق) بیمار گرفته می شود و در حال حاضر از سوی سازمان جهانی بهداشت تنها تست قطعی در تشخیص کرونا ویروس می باشد.

این ویروس شناس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: تصویربرداری از قفسه سینه و ریه یک تست خوب و مکمل یکدیگر می باشد که میزان درگیری ریوی را نشان می‌دهد، اما لزوماً درگیری ریوی افراد به معنای مبتلا بودن به کرونا نمی باشد.

وی تست آنتی بادی را یک تست مکمل دیگر معرفی کرد و گفت: اگر افراد بسیار کنجکاو هستند و می خواهند بدانند که آنتی بادی ناشی از کرونا در آنها ساخته شده است یا خیر، می توانند این تست را انجام دهند که انجام این آزمایش تعرفه پایین تری نسبت به تست اصلی داشته و کاربرد آن بیشتر زمانی مطرح بوده که PCR مثبت نشده باشد و برای اطمینان پزشک تست آنتی بادی را درخواست می دهد.

دکتر خوانساری نژاد در ادامه تکمیل کرد: کرونا ویروس یک ویروس جدید می باشد و مطالعات در حال به روز شدن است، اما تجربه آزمایشگاهی این چند ماه نشان می‌دهد که آنتی بادی ساخته شده ناشی از کرونا بسته به ژنتیک و بدن شخص به مدت چند ماه در بدن افراد باقی می ماند.

وی گفت: ایمنی اختصاصی بدن ما دو بازوی اصلی از جمله ایمنی هومورال و ایمنی سلولی دارد که میزان ایمنی سلولی با آزمایش قابل سنجش نمی‌باشد و نقش ایمنی سلولی در عفونت‌های تنفسی بارز و موثرتر است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: واکسن هایی که ساخته می شوند بر مبنای این بوده که ایمنی سلولی را تحریک کنند، اما باید در مورد واکسن ها محتاطانه برخورد کرد چراکه  برای تعدادی از بیماری‌های ویروسی از جمله ایدز و هپاتیت c، همچنان واکسن ساخته نشده است، اما امیدواریم مسیرهای محققین در ساخت واکسن منجر به نتیجه های مثمر ثمر شود.

وی هشدار داد: مشخصا همه ویروس ها از جمله آنهایی که ماده ژنتیک شان RNA می باشد، دچار جهش و تغییر می شوند اما این تغییرات و جهش ها بیشتر از عادی انگاری مردم و تغییرات اقلیمی نمی باشد، چراکه رفتار مردم و تغییرات فصلی در عملکرد ویروس موثر می باشد.

دکتر خوانساری نژاد خطاب به مردم استان مرکزی اظهار داشت: در حال حاضر رعایت کردن موازین بهداشتی و مصوبات ستاد ملی کرونا مرز بین حیات و ممات می‌باشد و در این فصول سرد همه افراد باید مواظب باشند چرا که هوای سرد سنگین بوده و علاوه بر ویروس کرونا انواع و اقسام ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد؛ مواظب بودن و رعایت کردن به معنای ترس نمی باشد، اما باید محتاطانه برخورد کرد چراکه با برودت هوا و بسته شدن دربها و پنجره ها انواع ویروس ها تغلیظ شده و شدت بیماری ها از جمله بیماری‌های عفونی تنفسی بیشتر می شود.

وی در پایان گفت: در زمان بحران کرونا و افزایش میزان ابتلا و افزایش آمار متوفیان اتفاق ناگوار زمانی رخ می‌دهد که یک نفر نیازمند به خدمات بیمارستانی باشد، اما ظرفیت های درمانی و بیمارستانی پر شده باشند، مردم بدانید شرایط جدی است و هیچ تضمینی وجود ندارد.


( ۳ )

نظر شما :