دانشگاه علوم پزشکی اراک حساسیت بالایی به تهیه قوت غالب مردم استان مرکزی دارد

۱۹ آبان ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۳ کد : ۱۳۱۵۹ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۷۷
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: نانواها در تهیه نان به عمل آوری و استفاده از آرد سبوس دار دقت ندارند.
دانشگاه علوم پزشکی اراک حساسیت بالایی به تهیه قوت غالب مردم استان مرکزی دارد

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر عباس علیمرادیان در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده استان مرکزی در خصوص وضعیت تولید نان در استان مرکزی، خاطرنشان کرد: نان قوت غالب مردم است و دانشگاه علوم پزشکی حساسیت بالایی نسبت به کیفیت این محصول دارد.

وی با اشاره به گزارشات دریافت شده در خصوص کیفیت نان در سطح استان مرکزی، افزود: در ابتدای سال 98 مصوب شد که کارخانجات تولید آرد، استانداردهای لازم جهت سبوس گیری از گندم را رعایت کنند، همچنین سازمان استاندارد نیز استاندارد 103 و 104 کیفیت نان را اصلاح کند که تا حدودی این مصوبات انجام شد، اما به هدف نرسیدیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک، نامرغوب بودن گندم تحویلی به کارخانجات، عدم تحویل گندم با پروتئین بالا، عدم اصلاح استانداردهای ملی، عدم رعایت 100 درصدی مصوبات توسط کارخانجات آردسازی و عدم رعایت انطباق نوع آرد مصرفی پخت نان توسط برخی نانوایان بویژه نانوایی های نیمه دولتی و فرهنگ مصرفی مردم را از جمله مشکلات موجود در مسیر تولید نان با کیفیت دانست.

دکتر علیمرادیان در پایان اضافه کرد: مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند و نانواها برای تهیه و عمل آوری نان با سبوس بالا وقت نمی گذارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان مرکزی نیز در ادامه این جلسه با اشاره به انجام 3165 مورد نمونه برداری از نان در استان مرکزی طی 6 ماهه نخست سال جاری، گفت: نتیجه نمونه برداری ها حاکی از مطلوبیت 97 درصد آردها به لحاظ نمک موجود بود، همچنین تنها یک درصد نان ها دارای جوش شیرین بودند.

دکتر عباس اسماعیلی افزود: از 42 مورد آرد نیز نمونه برداری شد که بر اساس آن 35 نمونه از نظر میزان سبوس مطلوب بود و 18 نمونه نیز به جهت کیفیت نان و آرد و تخلفات نمک و کمبود سبوس به مراجع قضایی معرفی شد.

وی با بیان اینکه از سه مورد علت عمده مرگ و میر در جهان دو مورد به لحاظ مصرف نمک و سبوس به نان مرتبط است که می توان با رفع مشکلات این حوزه، آمار مرگ را در این بخش تحت کنترل درآورد، افزود: علاوه بر مصرف نمک و سبوس با مسئله استفاده از کنجد بر روی نان روبرو هستیم، استفاده از کنجد منعی ندارد، اما شرایط نگهداری بهداشتی کنجد مهم است که باید حتما طبق دستورالعمل ها باشد.


( ۱ )

نظر شما :