کرونا چالش همه است نه فقط دانشگاه علوم پزشکی!

۲۰ آبان ۱۳۹۹ | ۱۳:۴۴ کد : ۱۳۱۸۶ اخبار اصلی
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ویروس کرونا همه گیر شده و کنترل و مدیریت آن در بضاعت مجموعه علوم پزشکی که این روزها تنها مانده است، نیست.
کرونا چالش همه است نه فقط دانشگاه علوم پزشکی!

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان در جلسه شورای اسلامی کلانشهر اراک، افزود: هزینه‌هایی که در چند ماه اخیر برای بیماران و تامین لباس و تجهیزات حفاظتی برای پرسنل شده است، بسیار سنگین بوده و هیچ بازگشتی به منابع مالی دانشگاه نداشته است و دانشگاه های علوم پزشکی در کل کشور در خطر ورشکستگی قرار دارند.

وی در خصوص آخرین وضعیت بیمارستان های کلانشهر اراک، بیان کرد: در حال حاضر در بیمارستان امیرالمومنین(ع)، ۱۹۰ بیمار کرونایی و در بیمارستان آیت الله خوانساری، ۱۲۰ بیمار کرونایی بستری می باشند و علیرغم افزایش ظرفیت آی‌سی‌یو و سه برابر نمودن ظرفیت اکسیژن سازها (با هزینه ای بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان) میزان خلوص اکسیژن بیمارستان ها کاهش پیدا کرده چراکه بیماران آی سی یو به شدت به اکسیژن نیاز دارند و مصرف اکسیژن بالایی دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: علیرغم نارضایتی های فراوان بیماران سرطانی و همراهانشان، آنان را به بیمارستان امیرکبیر منتقل کردیم، اما باید اعتراف کرد اگر این وضعیت همچنان تداوم داشته باشد با تکمیل ظرفیت بیمارستان خوانساری، تیر آخر و تنها گزینه باقیمانده برای علوم پزشکی، اختصاص  ۱۰۰ تخت در بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) که خود سانتر اصلی تروما(تصادفات) استان است، می باشد که رسیدگی به بیماران کرونایی نیز باید در کنار جراحی های اورژانسی و دیگر خدمات غیر کرونایی که مسلماً از کیفیت آنها کاسته خواهد شد، ارائه شود.

وی متذکر شد: ۴۵۱ پرستار و پزشک به این بیماری مبتلا شده اند و از متولی سلامت استان مرکزی این توقع را دارند که  وضعیت بحرانی و فوق حساس مراکز درمانی را به گوش مسئولین و مردم برسانند که علیرغم خستگی کادر بهداشت و درمان، ابتلا یک به یک آنان هم موجب خارج شدن آنها از چرخه درمان و هم فشار مضاعف تر بر روی دیگر همکاران می شود.

دکتر جمالیان در ادامه ضمن اشاره به کمبود نیروی انسانی به خصوص پرستار در سطح استان اشاره کرد و افزود: در کنار مشکلات مالی و کمبود فضا و برخی امکانات، نگران روزی هستیم که تخت کافی در بیمارستان ها و پرستار و پزشکی برای ارائه خدمات به بیماران وجود نداشته باشد.

وی از اعضای شورای اسلامی شهر اراک خواست، حمایت و نظارت بیشتری بر اجرای مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا داشته باشند.

ساماندهی فروشندگان دوره گرد خصوصاً عرضه کنندگان مواد غذایی، مدیریت پسماند و ممانعت از رفتارهای سلیقه‌ای و مدیریت نظام مند پسماندهای منازل، ایجاد حساسیت عمومی به وسیله مبلمان شهری و نصب  بیلبوردهای مربوطه مانند روزها و ماه های نخست شیوع این بیماری، گندزدایی پارک ها و سرویس های عمومی، افزایش ظرفیت ناوگان پسماند، نظارت هرچه بیشتر و جلوگیری از هرگونه تجمع در پارک ها به خصوص پارک جنگلی و پارک بانوان، جدیت بیشتر در نظارت تعطیلی صنوف از ساعت 18 به بعد، برخورد با عرضه کنندگان قلیان در سطح شهر، نظارت بیشتر و برخورد با متخلفان در آرایشگاه های زنانه و تالارها و ساماندهی وضعیت حمل و نقل عمومی به خصوص ناوگان اتوبوسرانی درون شهری و ضدعفونی و گندزدایی اماکنی چون ترمینال های مسافربری از مهمترین خواسته های متولی سلامت استان مرکزی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر اراک بود.