اقدامات مراقبتی لازم برای نوزادان در دوران کرونا
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سعید عالی نژاد افزود: با توجه به اینکه تاکنون داروی ضد ویروس خاصی برای نوزادان کشف نشده و نمی توان برای آنها ماسک زد، بنابراین بهترین کار جلوگیری از ابتلاء نوزادان با انجام یکسری از اقدامات پیشگیرانه است که عمدتاً باید توسط مادر انجام شود.
وی اظهار داشت: واکسیناسیون نوزادان نباید به هیچ عنوان متوقف یا حذف شود و مادران باید با هماهنگی با مراقبین سلامت، ساعات خلوتی را برای مراجعه به مراکز بهداشتی انتخاب کنند تا از هرگونه تجمع و ازدحام جلوگیری شود.
این متخصص بیماری های نوزادان و کودکان تاکید کرد: نوزادانی که در تماس با افراد مشکوک و یا مادر مبتلا بوده اند، احتمال ابتلا به کرونا در آنها بالاست، همچنین اگر مادر مبتلا باشد ۱۴ روز قبل از زایمان و ۲۸ روز پس از تولد می تواند نوزاد را نیز آلوده کند.
وی افزود: نوزادانی که علامت ندارند نیز جزء گروه های مشکوک به حساب آمده و باید قرنطینه شوند.
دکتر عالی نژاد گفت: طیف وسیعی از علائم از جمله بی حالی، خواب آلودگی، تب یا افت دما، خوب شیر نخوردن، علائم گوارشی از جمله اسهال و استفراغ، علائم تنفسی مثل سرفه، تند نفس کشیدن و سخت نفس کشیدن ممکن است در نوزادان دیده شود که تمامی آنها باید توسط متخصصین ارزیابی شده و در صورت نیاز تست کرونا از حلق و بینی نوزادان گرفته شده و درمان حمایتی و علامت درمانی تا بستری در بیمارستان برای نوزادان انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه بهترین ماده غذایی برای نوزادان، شیر مادر است، خاطرنشان کرد: مادران مبتلا به کرونا منعی برای شیر دادن به نوزاد ندارند و اگر حال عمومی خوبی دارند می توانند شیر خود را دوشیده و یا با زدن ماسک، شستن سینه ها و دست ها، فرزند خود را شیر دهند و پس از شیردهی نیز حتما فاصله طولی را رعایت نمایند.
دکتر عالی نژاد در پایان گفت: حدود ۲ درصد نوزادانی که مادران آنها به کرونا مبتلا هستند، ممکن است به کرونا مبتلا شده و با این بیماری به دنیا بیایند، پس بنابراین می طلبد که جامعه هدف به خصوص مادران باردار، پروتکل های بهداشتی را با جدیت بیشتری نسبت به بقیه رعایت کنند.
نظر شما :