خود مراقبتی و امید دو راه مقابله با سرطان

۰۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۸ کد : ۱۴۷۰۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۴۱
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: شعار هفته سرطان امسال "سرطان قابل درمان است با خود مراقبتی و امید" است.
خود مراقبتی و امید دو راه مقابله با سرطان

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر علی علیمحمدی افزود: در تمام نظام های بهداشتی دنیا، توجه به برآورد هزینه اثربخشی پیشگیری و بعد از آن تشخیص زودرس در اولویت است، بنابراین در حال حاضر تدوین برنامه های ملی پیشگیری و کنترل سرطان ها از ضرورت های بهداشتی هر جامعه ای محسوب می شود چرا که  که پیشگیری از بروز سرطان ها با کنترل عوامل خطر مقدور و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان ها امکان پذیر است؛ تخمین زده می شود که بیش از یک سوم تمام موارد سرطان ها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام، بالقوه درمان پذیر می باشند.

وی اظهار داشت: امروزه بیماری‌های غیر واگیر عامل اصلی مرگ و میر در جهان و کشور هستند؛ چهار بیماری عمده غیرواگیر (بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماری های مزمن تنفسی) به ترتیب مسئول 68% از مرگ و میرها در جهان و 72% از مرگ و میرها در ایران می باشند؛ بدیهی است عامل مسبب این 4 بیماری ریشه در سبک زندگی و رفتارهای افراد، رژیم غذایی ناسالم، نداشتن فعالیت بدنی، دخانیات و مصرف الکل دارد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر با افزایش امید به زندگی و بالا رفتن طول عمر افراد، تغییر در سبک زندگی، افزایش مصرف دخانیات، مصرف کم میوه و سبزی، کم تحرکی و ... بیماری های غیر واگیر از جمله  سرطان ها در حال افزایش است که می توان با رعایت خودمراقبتی آن ها را مدیریت کرد و با تشخیص زودهنگام و به موقع آن را درمان نمود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن، نیازمند برنامه ریزی مسؤولان و جلب مشارکت مردم است به دلیل اهمیت و ابعاد موضوع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (1تا 7 بهمن ماه) را به عنوان هفته پویش ملی مبارزه با سرطان در نظر گرفته است.

وی به مردم توصیه کرد: برای در امان ماندن از سرطان، سیگار و قلیان نکشند و در معرض دود آن نیز قرار نگیرند، روزانه حداقل 30 دقیقه تند راه بروند، روزانه 5 وعده از میوه و سبزی تازه استفاده کنند، مصرف نمک، قند، شکر و روغن خود را کاهش دهند، وزن خود را مدیریت کنند، با کرم ضدآفتاب و پوشش مناسب از پوست خود در مقابل اشعه مضر آفتاب محافظت کنند، از مصرف مواد مخدر و  الکل پرهیز کنند، آلاینده های سرطان زا را بشناسند و از خود حفاظت کنند و علایم هشدار دهنده سرطان را بشناسند و به موقع مراجعه کنند.

وی تاکید کرد: در راستای اجرایی شدن برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در زنان 30 تا 70 سال، سرطان دهانه رحم در زنان 30 تا 60 سال، سرطان کولورکتال در زنان و مردان 50 تا 70 سال از 25 دی ماه سال 1395 در قالب برنامه های خدمات نوین سلامت (ایراپن) در سطح دانشگاه، به گروه هدف برنامه در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک توصیه می نمایم جهت بهره مندی از خدمات  پیشگیری(غربالگری و تشخیص زودهنگام) به نزدیک ترین مرکز یا  پایگاه سلامت به محل سکونت خود مراجعه نمایند.

دکتر علیمحمدی افزود: تعداد موارد جدید سرطان ها در سال 1395 در استان مرکزی، 2225 مورد بوده است که از این تعداد، 1015 مورد (62/45 %) از سرطان ها در زنان و 1210 مورد (38/54 %) از سرطان ها در مردان رخ داده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: شایع ترین سرطان ها در جمعیت مردان استان  شامل: معده، پروستات، پوست(غیرملانوما)، کولورکتال و مثانه و شایع ترین سرطان ها در جمعیت زنان استان  شامل: پستان، کولورکتال، پوست (غیرملانوما)، تیروئید و معده بوده است.


نظر شما :