تاثیر و نقش غذا در بهداشت و سلامتی

۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۲:۲۶ کد : ۱۷۹۰۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۷۲
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیماری های ناشی از غذا نقش مهمی در بهداشت عمومی دارند.
تاثیر و نقش غذا در بهداشت و سلامتی

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر عباس علیمرادیان بیان کرد: جهانی شدن تجارت غذا و مشکلات روز افزون ناشی از بیماری های غذائی نوپدید و بازپدید، باعث افزایش خطر انتقال عوامل بیماری زا از یک کشور به کشور دیگر شده است.

وی افزود: ایمن نگه داشتن غذا در هر مرحله از مزرعه تا  سفره برای کاهش گرسنگی، بیماری و فقر ضروری است.

وی تاکید کرد: چرخه تولید غذا پس از برداشت محصول از مزرعه، باغ، مرغداری، دامداری، صید صنعتی و… آغاز می شود و بنا به رشد جمعیت، فسادپذیری محصولات پروتئینی، کشاورزی، سبزی و صیفی برداشت شده ورود و دخالت صنایع تبدیلی، فراوری، تکمیلی، نیمه آماده، منجمد و… ضروری می نماید.

دکتر علیمرادیان در ادامه خاطرنشان کرد: اینجاست که باید همه فعالان و نقش آفرینان در عرصه تامین مواد غذایی در دستیابی به ایمنی غذایی مشارکت کنند، زیرا خود و خانوادشان در آن سوی میز و اداره و کارخانه، مصرف کننده مواد غذایی دیگر کارخانجات هستند.

وی یادآور شد: فراموش نکنیم امنیت غذایی در گرو ایمنی غذایی است و رعایت مقررات و استانداردها به ویژه در مسایل قبل از تولید غذا(مزرعه، باغ، دامداری، پرورش طیور، شیلات و آبزیان و…) همپایه مسایل ایمنی غذایی در صنایع تبدیلی است؛ ترویج کشاورزی صحیح و مناسب، مصرف بهینه، به اندازه و در زمان نیاز انواع سموم و کودها، آنتی بیوتیک ها، داروهای دامی در این بخش بر زندگی انسانها و مصرف کنندگان غذا تاثیر می گذارد.


نظر شما :