نقش مهم و تاثیرگذار سلامت روان و کاهش در بسیاری از آسیب ها و نا هنجاری ها
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان در این پیام ضمن تاکید بر توجه به سلامت روان و تاثیر آن بر جلوگیری و کاهش بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه، به شادابی و نشاط اجتماعی و افزایش سرمایه های اجتماعی در جامعه نیز اشاره کرد.
متن کامل پیام به این شرح است:
به نام خداوند جان و خرد
حمد و سپاس بیکران خداوندگار منان را که موهبت سلامتی، بزرگترین نعمت خویش، را به انسان ارزانی نمود.
در جوامع امروزی سلامت روان ؛ به عنوان ارزشمندترین سرمایه انسانی و اجتماعی ، پشتوانه ای ملی و از همه مهم تر، شاخص های توسعه یافتگی پذیرفته شده است و انسان سالم نیز، به عنوان محور و خط مشی توسعه پایدار تلقی میگردد.
شیوع بیماری کرونا، فشار زیادی را بر روح و روان همگان وارد کرد و سبک زندگی همه را به چالش کشید و باعث شد مشکلات روحی و روانی زیادی را در جامعه شاهد باشیم که مستلزم چاره اندیشی و البته پیدا کردن راهی برای درمان و مقابله با آن است.
به جرات می توان گفت در این میان روانشناسی هنری است که علم را به خدمت می گیرد تا سلامتی را در معرکه ی راز و تجلی گاه آفرینش به نمایش بگذارد و بهداشت روان فلسفه ای است که به آسایش ذهنی، احساس خود توانمندی، شناخت توانایی های خود در محقق ساختن ظرفیتهای عقلی و هیجانی و... کمک شایانی می کند از این رو و به جهت اعتلای اهمیت بهداشت روان از تاریخ 18 الی 24 مهر ماه هفته ی جهانی سلامت روان نام گذاری شده است و عمده ترین هدف یعنی ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان بویژه با توجه به نابرابری های موجود در عصر حاضر را دنبال می کند.
باید گفت با توجه به نقش مهم بعد اجتماعی و روانی سلامت در پیشگیری از آسیب های اجتماعی، شادابی و نشاط اجتماعی، افزایش سرمایه های اجتماعی، تاکید بر سیاستگزاری های صحیح حوزه سلامت روان بعنوان بنیان اصلی پیشگیری از افزایش آمار اختلالات روانشناختی در جامعه مهم و حیاتی خواهد بود. بنابراین تعدیل فضای روانی و اجتماعی جامعه ، تثبیت و تقویت شاخص های سلامت روانی اجتماعی و فراگیری و ارتقاء و سهولت دسترسی به خدمات سلامت بخشی از اماج و ارمان های روان شناسی و روان درمانی است که امروزه در راستای ارتقا پویایی ، توانمندی و کوشایی جامعه با توجه به اثرات روانی سو پاندمی کرونا باید بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.
در این میان باید به این نکته نیز اشاره کرد که قریب به دو سال گذشته، کشور با مسائل و مشکلات همه گیری کووید مواجه بوده است و متخصصین سلامت روان ، روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی در حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد با همکاری سایر بخش های نظام سلامت تلاش وافری در راستای پاسخ به نیازهای حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی جمعیت عمومی و ارائه خدمت به گروه های در معرض خطر بویژه در امر کاهش استرس و اضطراب روانی و پیشگیری از آسیب های روانی و افسردگی و... نموده اند که قابل تقدیر و تشکر است.
اینجانب ضمن تشکر و قدردانی از تلاش های ارزنده و شایگان همه دست اندرکاران بخش سلامت استان مرکزی ، خصوصا اساتید محترم ، کارکنان، دانشجویان و کلیه پرسنل گرانقدر دانشگاه علوم پزشکی اراک ، آغاز هفته سلامت روان را تبریک عرض نموده و از خداوند متعال سلامتی، سعادت، سربلندی، بهروزی و توفیق روزافزون یکایک همه عزیزان را مسئلت مینمایم. امید است با همیاری و همبستگی تلاشگران جامعه بزرگ بهداشت روان استان در راستای تحقق بخشیدن به شعار جهانی " سلامت روان در جهان نابرابر " گام های واثق و راسخی برداشته شده و در جهت حفظ و ارتقاء سلامت جامعه بیش از پیش کوشا باشیم و نیز امیدواریم اصحاب رسانه و روزنامهنگاران با ایجاد تصویرهای درست رسانهای از افراد مبتلا به اختلالات روانی درصدد تصحیح کلیشههای نادرست و انگ اجتماعی از تمامی افراد مبتلا به بیماری ها و اختلالات سلامت روان و ارتقا سطح سواد بهداشت روان بیش از پیش برایند.
گفتنی است هر روز از این هفته را به شعاری خاص نامگذاری کرده و اقداماتی به آن اختصاص داده شده که روزشمار هفته سلامت روان در سال جاری به این شرح است
یکشنبه 18 مهر: نقش سیاستگذاران در دسترسی عادلانه به خدمات سالمت روان
دوشنبه 19 مهر: نقش تحریم ها بر نابرابری سالمت روان در پاندمی کرونا
سه شنبه 20 مهر: رابطه ی منصفانه ارائه دهندگان خدمات سلامت روانی-اجتماعی با خدمت گیرندگان
چهارشنبه 21 مهر: تأثیر " انگ" بر نابرابری خدمات سلامت روان در جامعه
پنج شنبه 22 مهر: ضرورت توسعه عدالت اقتصادی و اجتماعی در بهبود سلامت روان جامعه
جمعه 23 مهر: سواد سلامت روان و بهره مندی از خدمات
شنبه 24 مهر: نقش حاکمیت در توانمندسازی افراد دارای معلولیت(جسمی و ذهنی)
نظر شما :