سهم ۴۰ درصدی مسمومیت دارویی در بین انواع مسمومیت ها
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر عباس علیمرادیان با تاکید بر این نکته که در سال ۹۹ و نیمه نخست سال جاری داروهای آرام بخش در رتبه اول، داروهای مسکن مخدر در رتبه دوم و مسکن های غیر مخدر در رتبه سوم مسمویت دارویی بوده اند، بیان کرد: بیشتر موارد مسمومیت مراجعه شده به بیمارستان های کشور یعنی در حدود ۴۰ درصد از کل انواع مسمومیت ها از نوع دارویی است.
وی تاکید کرد: زیاده روی در مصرف انواع ویتامین ها و مکمل های دارویی به ویژه در دوران پاندمی کرونا جهت تقویت سیستم ایمنی می تواند عوارض و مسمومیت ایجاد کند.
وی خاطر نشان کرد: در دوران اپیدمی کرونا مصرف داروهای مُسکن افزایش پیدا کرده و در صورت مصرف بیش از مقادیر درمانی موجب عوارض شدید و مسمومیت کبدی و کلیوی خواهد شد.
وی اظهار کرد: کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به افسردگی یا افرادی که تعادل رفتاری ندارند بیش از دیگران در معرض خطر بروز مسمومیت دارویی می باشند.
وی در ادامه تاکید کرد: خانواده ها می بایست از نگهداری تعداد بالای دارو در خانه اجتناب نمایند چرا که اغلب مسمومیت های دارویی تعمدی در بزرگسالان رخ می دهد.
دکتر علیمرادیان توصیه کرد: با توجه به اینکه احتمال مسمومیت تعمدی در افرادی که از اختلالات خلق و خو مانند افسردگی شدید رنج می برند بسیار بالاست، خانواده، دوستان، همکاران و کلیه اطرافیان می بایست با درک و حمایت آنها مانع از این اتفاق شوند.
وی تاکید کرد: در دسترس بودن و مصرف داروهای ترک اعتیاد مانند شربت متادون، می تواند منجر به مرگ کودکان شود، لذا باید دور از دید و دسترس اطفال و در کمدهای بالا و مجهز به قفل نگهداری شوند.
دکتر علیمرادیان در پایان از مردم خواست که از تعویض ظرف داروها جدا خودداری نمایند چرا که عوض کردن شیشه شربت داروی متادون و ریختن آن در بطری های دیگر نوشیدنی ها در موارد متعددی منجر به مصرف اشتباه دارو برای کودک و یا خوردن آن توسط خود کودک میشود در صورتی که به راحتی می تواند توسط خانواده ها قابل پیشگیری باشد.
نظر شما :