بررسی عام و خاص آلودگی هوای اراک
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر رضا درویش چشمه سلطانی بیان کرد: عوامل عام، عمومی یا جنرال که در همه کلانشهرها مشاهده می شود، وسایل نقلیه شخصی است که سهم عمده آلودگی هوا را به خود اختصاص می دهند به طوریکه در مطالعات مختلفی که نتایج آن در مجلات معتبر دنیا به چاپ رسیده موجود است.
وی افزود: در این راستا باید عرصه و شرایط را جهت استفاده از وسایل نقلیه عمومی مهیا نماییم که شهرداری ها نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند.
وی تاکید کرد: موارد خاص شهر اراک که مربوط به استقرار صنایع مختلف در شهر و حومه شهری است، می بایست شناسنامه ای از صنایع مختلف و آلاینده های آنها تهیه نماییم و جهت کنترل آنها دو رویکرد به ترتیب پیشگیرانه و تصفیه ای (حذف) در نظر بگیریم.
دکتر درویش در ادامه خاطرنشان کرد: ارتباط بین آلاینده های مختلف با بیماریهای مختلف در متون علمی موجود است پس بهتر است علاوه بر بیان مشکل برای آن راه حل نیز در نظر بگیریم.
عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه برون رفت از مشکل آلودگی هوا نیاز به همکاری ارگان های مختلف تصمیم ساز در شهر دارد، افزود: رفع آلودگی و در قدم اول کاهش منابع آلاینده به یک یک برنامه جامع کنترل آلودگی (Integrated plan for pollution control) نیاز دارد که در شهرهای مختلف دنیا مورد استفاده واقع شده و تجربیات موفقی نیز داشته است.
دکتر درویش گفت: آنچه که به دانشگاه علوم پزشکی اراک به عنوان متولی سلامت شهروندان مربوط است، راه اندازی هسته پژوهشی با بکارگیری از اساتید مرتبط برای طرح مشکل است که در نهایت امر با مطالعات منسجم (نه پراکنده و موازی) هم در قالب مطالعات پایه و هم کاربردی ارائه راهکار نمود؛ این مهم نیاز به تشریک مساعی و دغدغه مندی دارد که البته در مسئولین که خود شهروند این کلانشهر هستند بحمدالله وجود دارد.
وی در پایان ضمن اشاره به اینکه این کار و تلاش برای کاهش آلودگی هوای اراک، نیاز به کار گروهی و تفکر جمعی و اقدام همگانی دارد و دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی قادر به انجام این هم نیست، گفت: این مهم نیاز به تشریک مساعی و دغدغه مندی حتی در بین مسئولین که خود شهروند این کلانشهر هستند، دارد.
نظر شما :