کاهش مصرف نمک کاهش سکته های مغزی و بیماری های عروقی را در پی خواهد داشت
به گزارش وب دا مرکزی، نسرین یادگاری با تاکید بر نقش تغذیه در کنترل فشار خون بیان کرد: ابتلا 34% افراد بالای 18 سال به فشار خون نشان می دهد نقش تغذیه و کاهش مصرف نمک در کاهش فشار خون بسیار موثر است.
وی ضمن اشاره به اینکه مصرف زیاد نمک یکی از علل مهم ابتلا به فشار خون بالاست، افزود: حدود 6 گرم نمک دریافتی روزانه باعث کاهش 24 درصدی سکته مغزی و کاهش 18 درصدی بیماری عروق کرونر می شود و حدود 2.5 میلیون مرگ و میر را نیز کاهش می دهد.
وی تاکید کرد: الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم میوه و سبزی، حبوبات، مصرف بی رویه فست فودها مهمترین علل ابتلا به این بیماری ها است.
یادگاری در ادامه خاطرنشان کرد: در کشور ما نیز مطالعه عوامل خطر بیماری های غیرواگیر حاکی از آن است که %82 علل مرگ و میر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماریهای مزمن تنفسی است و بیش از یک چهارم جمعیت کشور مبتلا به فشار خون بالا هستند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: متوسط مصرف روزانه نمک در کشور ما حدود 10گرم است که 2 برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت (کمتر از 5 گرم ) می باشد؛ تنها کمتر از نیمی از جمعیت کشور مصرف مناسب سبزی و میوه دارند و نیمی کمتر از حداقل مورد نیاز دریافت می کنند و 88 درصد جمعیت بیشتر از 5 گرم نمک در روز مصرف می کنند.
وی اضافه وزن و چاقی، عدم فعالیت جسمانی، نمک و رژیم غذایی ناسالم، منابع غذایی سدیم را از عوامل تغذیه ای مؤثر در ایجاد بیماری فشار خون دانست.
وی در پایان تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا و کنترل آن کنترل وزن و فعالیت بدنی،کاهش مصرف نمک (سدیم)، افزایش مصرف پتاسیم مصرف منابع منیزیم و کلسیم، کاهش مصرف چربی ضروری است.
نظر شما :