نگران سلامت کودکان هستیم!

۰۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۶ کد : ۲۳۶۱۴ اخبار اصلی
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن ابراز نگرانی از به خطر افتادن سلامت کودکان از خانواده ها خواست که در کنار رعایت حداکثری دستورالعمل های بهداشتی، کودکان خود را در صورت داشتن شرایط لازم با دریافت واکسن علیه ویروس منحوس واکسینه کنند.
نگران سلامت کودکان هستیم!

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان در گفتگوی ویژه خبری بیان کرد: خطر موج بعدی کرونا در کمین کودکان زیر ۱۲ سال که واکسینه نشده اند و یا افرادی است که حاضر به تزریق واکسن کرونا نشده‌اند، لذا از خانواده ها می خواهیم که با توجه به بازگشایی مدارس و حضور فرزندانشان در تجمعات دریافت واکسن برای کودک ۹ تا ۱۲ ساله خود جدی بگیرند.

وی با تاکید بر این نکته که هر علائمی که مشابه ویروس سرماخوردگی ‌است و باید اُمیکرون تصور شود، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک در بحث بهداشت دارای زیرساخت های کامل و مجهزی می باشد، لذا در صورت مشاهده هر گونه علایم سرماخوردگی با تشخیص پزشک معالج در اسرع وقت به مرکز جامع سلامت محله خود مراجعه کرده و با انجام تست رایگان کرونا از سلامت خود مطمئن شوید.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای اپیدمی کووید ۱۹ روزهای بسیار سختی برای مردم به ویژه کادر بهداشت و درمان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گذشت و نباید آن روزها را به دست فراموشی سپرد که با کمبود مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دارو مواجه بودیم که رفته رفته با همکاری و همدلی همگانی یک به یک چالش ها رفع گردید و در حال حاضر نزدن ماسک و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی یک کفران نعمت است.

وی تاکید کرد: ۹۵ درصد از مبتلایان کرونا از نوع اُمیکرون هستند و در این روزها تعداد مبتلایان به صورت جهشی، ۱۰۰ درصد افزایش یافته است و مطمئناً طی روزهای آینده تعداد بستری ها افزایش و در اسفند ماه نیز شاهد افزایش فوتی ها خواهیم بود.

دکتر جمالیان ضمن رد این اعتقاد که سویه اُمیکرون پایان اپیدمی است، اظهار کرد: متاسفانه در سال ۱۴۰۱ نیز با ویروس کرونا و سوش های آن درگیر خواهیم بود تا زمانی که سطح ایمنی دنیا ارتقا یابد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: در حال حاضر ۳۵ الی ۴۰ درصد مردم نسبت به رعایت نکات بهداشتی بی اهمیت هستند و جان خود و خانواده خود را درجه اول و پس از آن دیگران را به خطر می اندازند و از طرف دیگر اگر میزان بستری ها از ظرفیت تخت های ویژه افزایش پیدا کند، راهی جز اعمال محدودیت ها باقی نمی‌ماند و در حال حاضر از دیدگاه پزشکی اعمال محدودیت دیر هم شده است و باید هر چه سریعتر آغاز شود تا با حوادث ناگوار مواجه نشویم اما وجود مشکلات اقتصادی و نزدیکی به تعطیلات نوروزی تصمیم گیری را سخت کرده است از این رو مردم باید توجه کنند که این تصمیم گیری ها با در نظر گرفتن کلیه شرایط‌ گرفته می شود، لذا باید همگان به عنوان یک وظیفه اجتماعی، شرعی و اخلاقی حتی پیش از اعمال محدودیت نسبت به نکات بهداشتی اهتمام ورزیم.

وی ضمن تقدیر و تشکر از نیروهای جهادی، هلال احمر، آموزش و پرورش کلیه عواملی که در زمینه واکسیناسیون ایفای نقش کردند، تاکید کرد: قانون هیچگونه اجباری برای دریافت واکسن ندارد و در حال حاضر به جز اقناع سازی و آموزش اهرم دیگری برای ارتقا سطح واکسیناسیون نداریم لذا در برخی شهرستان ها مثل تفرش و آشتیان شاهد استقبال خوب مردم در زمینه واکسیناسیون بودیم اما متاسفانه در شهرستان هایی مثل خنداب، کمیجان و ساوه میزان مراجعه مردم به مراکز تجمیعی واکسیناسیون کمتر از سایر مناطق بود که همین امر باعث افزایش مرگ و میر و ابتلای بیشتر در این شهرستان ها شده است.