بیماری شایع ای به نام پوکی استخوان

۰۴ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۲:۴۲ کد : ۲۴۲۰۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۲۳
مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: حدودا هشتاد و پنج صدم درصد شیوع بیماری پوکی استخوان دنیا در ایران رخ می دهد.
بیماری شایع ای به نام پوکی استخوان

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر مهران اعظمی بیان کرد: بیماری پوکی استخوان از جمله بیماری هایی است که میزان ابتلا به آن در خاورمیانه و بویژه کشور ایران بالا است.

وی افزود: در کشور حدود هفده درصد از افراد بالای ۳۵ سال به بیماری پوکی استخوان و ۳۵ درصد به کاهش تراکم استخوان رنج می برند و با توجه به پایین بودن سن ابتلا، این آمار را می توان به عنوان یک زنگ خطر در نظر گرفت.

وی تاکید کرد: عواملی از جمله سن، رژیم غذایی نامناسب، عدم تماس کافی با ویتامین D و ژنتیک می تواند از عوامل موثر در ابتلا به بیماری پوکی استخوان باشد.

وی یادآور شد: پوکی استخوان یک بیماری خاموش است زیرا در اکثر موارد علایمی ندارد و تا زمانی که استخوان  فرد به دنبال یک برخورد کوچک دچار شکستگی نشود خود را نشان نمی دهد.

دکتر اعظمی گفت: شکستگی استخوان ران و لگن یکی از نشانه های ابتلا به پوکی استخوان در افراد بالای ۶۵ سال است که باعث می‌شود احتمال مرگ و میر تا ۴ برابر در افراد افزایش پیدا کند.

مدیر گروه اورتوپدی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: معمولا  این بیماری در خانم ها از ۵۰ سالگی و در آقایان از ۶۰ سالگی آغاز می شود، ولی کسانی که سبک زندگی ناسالمی را دنبال می کنند و یا در خانواده سابقه ابتلا به بیماری وجود دارد این بیماری خودش را کمی زودتر نشان میدهد.

وی افزود: اگر داروها همراه با نظر پزشک و بر اساس آزمایشات تجویز شود و در صورتی که در کنار آن از مکمل ها استفاده شود باعث ابتلا به بیماری پوکی استخوان نمی‌شوند.

وی گفت: برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند ما توصیه می کنیم سه تا شش ماه اول هر دو هفته یکبار یک  قرص ویتامین D پنجاه هزار استفاده کنند و پس از آن ماهی یک بار از آن استفاده کنند.

دکتر اعظمی خاطرنشان کرد: طبق بررسی های صورت گرفته توصیه میشود که در افراد زیر ۷۰ سال میزان ویتامین D دریافتی در روز ۴۰۰ الی ۶۰۰ واحد در شبانه روز باشد و افرادی که دچار کمبود ویتامین D هستند طبق آزمایش‌هایی که صورت می‌گیرد می‌توانند ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد در روز استفاده کنند؛ در افراد باردار نیز این میزان بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم در روز می باشد و در افرادی که بالای ۷۰ سال سن دارند این میزان می تواند تا ۱۵۰۰ میلی گرم افزایش پیدا کند.

وی افزود: افراد می توانند برای دریافت ویتامین D و کلسیم مورد نیاز از مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، لبنیات، میگو و ماهی استفاده کنند و افراد گیاه خوار نیز می توانند از موادی مانند اسفناج استفاده کنند و در صورت لزوم نیز از مکمل ها استفاده کنند.

وی گفت: اگر مصرف مکمل ها زیر نظر پزشک باشد مشکلی را برای گوارش ‌و کلیه های فرد بوجود نمی آورد.

وی تاکید کرد: بیماری پوکی استخوان در خانم های ایرانی بعلت بیماری هایی مانند کم خونی، فقر آهن و کمبود املاح  شایع است.

دکتر اعظمی در پایان افزود: لازم است برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان، افراد سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهند.


( ۱ )

نظر شما :