سواد سلامت یکی از بزرگترین عوامل تعیین کننده سلامت است
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر علی علیمحمدی گفت: سواد سلامت یعنی این که بتوانیم از آموخته های مفاهیم سلامت در راستای خودمراقبتی و ارتقای سلامت استفاده کنیم، بخش مهم و اصلی سواد سلامت به این موضوع اشاره دارد که «چگونه زندگی کنیم که سالم تر بمانیم؟
وی افزود: توانایی های لازم در کسب سواد سلامت در ۳ گروه توانایی درک اطلاعات نوشتاری و شفاهی که از طرف پزشک، پرستار، داروساز و تیم بهداشت و درمان، توانایی عمل کردن بر اساس دستورالعمل های مربوط به برنامه های دارویی و مراقبت های پزشکی و توانایی خواندن اطلاعات نوشتاری مربوط به حوزه های سلامت و بهداشت مثل برچسب ها، پیوست های مربوط به داروها، فرم های رضایت نامه و غیره تقسیم می شوند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد افراد جامعه ما از معیارهای لازم سواد سلامت ببرند، تاکید کرد: این یافته در افرادی که از آسیب پذیری بالاتری نسبت به دیگران برخوردارند از جمله افراد بالای ۵۵ سال، افراد با تحصیلات کم و افراد بی کار بیشتر بود، همچنین سطح سواد سلامت در دانشجویان و دانش آموزان مطلوب نبوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به این سوال که چگونه می توان سواد سلامت جامعه را افزایش داد گفت: برای افزایش سطح سواد سلامت مردم، نیاز به همکاری های بین بخشی وزارتخانه ها و سازمان هایی است که به نوعی در حفظ و تامین سلامت مردم دخیل هستند و در این میان، نقش رسانه، بسیار تاثیرگذار و پُررنگ است.
دکتر علیمحمدی در پایان خاطرنشان کرد: زمانیکه مشارکت همه افراد جامعه در مبارزه و جلوگیری از انتشار سریع عوامل بیماری زا مثل ویروس کرونا لازم می شود حجم بالای اطلاعات و پیچیدگی محتواها در فضای حقیقی و مجازی جامعه مانع بزرگی در واکنش سریع و صحیح اعضای جامعه محسوب می شود و موجب سردرگمی در انتخاب پیام های صحیح و حتی برداشت نا صحیح از آن می شود.
گفتنی است براساس آخرین گزارش های دفتر آموزش وارتقا سلامت وزارت بهداشت از بین منابع کسب اطلاعات سلامت سه منبع اینترنت 31 ( درصد")، "پرسیدن از پزشک و کارکنان بهداشتی و درمانی 30 ( درصد")،" صدا و سیمای سراسری 24 ( درصد") در رتبه های یک تا سه گزارش شدند.
نظر شما :