انجام اولین عمل جراحی تعبیه کاتتر دیالیز صفاقی در بیمارستان امام خمینی(ره) محلات
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر عارف عابدی گفت: علیرغم اینکه پیش از این در بیمارستان محلات روش شالدون گذاری انجام می شد و یک ماه بیشتر قابل استفاده نبود لذا جهت یک دسترسی طولانی برای بیماران دیالیزی، اولین دیالیز صفاقی با حضور دکتر منصور واحدی یکی از مجرب ترین متخصص های جراحی با موفقیت انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در دیالیز صفاقی با یک روش ساده لولهای نرم و کوچک تحت عنوان کاتتر در جدار شکم برای دسترسی دائم به حفره صفاق، کار گذاشته میشود و از طریق آن محلول دیالیز وارد حفره صفاق میشود تا این محلول سموم و آب اضافی بدن بیمار را گرفته و سپس از همان طریق محلول اشباع شده از سموم و آب بدن تخلیه شده و محلول جدید جایگزین شود.
وی تاکید کرد: از نظر محل قرار گیری مشابه کاتتر موقت در ورید مرکزی ناحیه گردن می باشد و قسمت خارجی آن در جلوی قفسه سینه قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه انجام این عمل پس از آموزشهای لازم در مرکز دیالیز صفاقی، توسط خود فرد در منزل به راحتی امکانپذیر است، یادآور شد: اگر کاتتر دچار عفونت نشود تا یک سال می تواند باقی بماند.
عابدی تاکید کرد: در بیمارانی که ورید برای گذاشتن فیستول مناسب نبوده و یا فیستول به مدت طولانی قابل استفاده نباشد از کاتتر دائم استفاده میشود.
وی افزود: عمل پرمیکت گذاری برای بیماران دیالیزی می بایست در مرکز استان و توسط فوق تخصص عروق صورت بگیرد که با توجه به مسیر و اعزام به شهر دیگر و شرایط سخت بیمار این مهم امکان پذیر نبود.
نظر شما :