مالاریا تهدید کننده اما قابل درمان است
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان گفت: مالاریا یک بیماری تهدیدکننده حیات و در عین حال قابل پیشگیری و درمان است که توسط انگلهای ناشی از گزش پشههای آنوفل ماده منتقل می شود.
مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل میشود؛ این انگل وارد جریان خون میزبان میشود و سلولهای قرمز را تخریب میکند.
زمانی که گلبولهای قرمز تسلیم این انگل میشوند، علایم این بیماری که شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر میشود.
این انگل همچنین سبب مشکلات تنفسی شدید، کاهش قندخون، کم خونی شدید و در نهایت بروز کما در بیمار میشود که در صورت نبود درمان کشنده است؛ کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم میشوند و از بین میروند.
علائم بیماری معمولا ۱۰ تا ۱۵ روز پس از گزش ظاهر میشوند و تب، سردرد و لرز از اولین علائم هستند؛ درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ از دیگر علائم بیماری هستند، اگر بیماری ظرف ۲۴ ساعت اولیه درمان نشود، بسیار سریع پیشرفت میکند و خطرناک است، نارسایی اعضای مختلف و گسترش عفونت نیز در موارد شدید دیده میشود. در کودکان علائم شدیدتر است و علاوه بر موارد ذکر شده، با کم خونی شدید و تنگی نفس همراه است.
نوزادان، کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، افراد مبتلا به ویروس HIV، بیماران مبتلا به عفونتهای مزمن، مهاجرانی که واکسینه نشدهاند و مسافران بیشترین افراد در معرض خطر هستند بیشترین افرادی هستند که در معرض خطر هستند.
نظر شما :