۳۰ درصد مبتلایان به فشار خون در استان از ابتلا خود آگاهی ندارند

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۲ کد : ۲۶۴۱۳ اخبار اصلی
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۶۶ درصد مردان و ۷۱ درصد زنان استان از ابتلاء به بیماری فشارخون خود آگاهی دارند.
۳۰ درصد مبتلایان به فشار خون در استان از ابتلا خود آگاهی ندارند

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان بیان کرد: حدود 69.31 درصد بیماران مبتلا به فشارخون بالای 18 تا 65 سال و 66.37 درصد مردان و 71.77 درصد زنان از ابتلاء به بیماری فشارخون خود آگاهی دارند.

وی افزود: 63.76 درصد افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا درمان دریافت می کنند که 66.19 درصد در شهر و 56.67 درصد در روستا هستند.

وی تاکید کرد: همچنین فقط 43.88 درصد افراد مبتلا به بیماری فشارخون بالا درمان موثر فشارخون دریافت می کنند که از این تعداد 47.45 درصد مردان و 41.15 درصد زنان هستند.

دکتر جمالیان در ادامه خاطرنشان کرد: عدم آگاهی از ابتلا به فشارخون بالا در افراد 18 تا 65 سال در شهر 70.79 و روستا 65 درصد می باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: عدم آگاهی از ابتلا به فشارخون بالا در افراد کمتر از 25 سال، بیشتر است همچنین عدم آگاهی از ابتلا به فشارخون بالا در افراد 18 تا 65 سال، در مردان مبتلا، بیشتر است.

وی تاکید کرد: شیوع فشار خون در جمعیت روستایی نسبتا بیشتر بوده است و این میزان در شهرستان های آشتیان و تفرش و فراهان به ترتیب بیشترین و کمیجان کمترین بوده است.

دکتر جمالیان در ادامه یادآور شد: استان مرکزی  در سطح دانشگاه، طبق سامانه سیب 62000 نفر فرد مبتلا به فشار خون بالا دارد که از این تعداد شهرستان اراک بیشترین مبتلایان را دارد.

وی تصریح کرد: در سطح استان در سال 1400، 89 درصد آقایان مبتلا به فشار خون و 91 درصد خانم های مبتلا به فشار خون بالا وضعیت مطلوب و کنترل شده ای داشته اند.

وی در پایان گفت: پوشش مراقبت بهورز بیماران فشار خون بالا در سال 1400، 100 درصد و پوشش مراقبت پزشک بیماران فشار خون بالا 65 درصد در سطح استان بوده است.