دخانیات، تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما

۰۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۰۷:۵۴ کد : ۲۶۵۲۴ اخبار اصلی
«دخانیات، تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما» این عنوان هفته ملی بدون دخانیات امسال است که قرار است برنامه های مختلفی نیز در سطح استان همزمان با کشور اجرا شود.
دخانیات، تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما

به گزارش وب دا مرکزی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این باره گفت: فراگیری مصرف مواد دخانی، از مشکلات و ناهنجاری های بزرگ جامعه ی بشری به شمار می رود و شکلی مهم از اعتیاد را در برمی گیرد.

یاسر قربانی افزود: مصرف دخانیات، افیونی که نفس های بسیاری را به شماره می اندازد، نشاط و شادابی را از فضای زندگی خانواده ها می گیرد؛ ناهنجاری که مبارزه با آن عزم ملی می طلبد و این حقیقت را بازگو می کند زندگی بدون دخانیات، حقی انکارناپذیر برای همگان است.

وی افزود: فراگیری و توسعه روز افزون استفاده از مواد دخانی، مشکلی جهانی است و به ویژه در کشورهای کم درآمد، زیان های جسمی و روحی بسیاری را برای افراد جامعه به همراه دارد.

وی تاکید کرد: هر ساله به مناسبت گرامیداشت  این روز جهانی و هفته ی ملی، اقدامات هماهنگ و گسترده ای در سراسر جهان برای تنویر افکار عمومی در خصوص مضرات استعمال دخانیات، ترفندهای صنایع دخانی و اهمیت ترک دخانیات انجام می شود.

گفتنی است روزشمار ایام این هفته به ترتیب زیر هستند.

چهارشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۱؛ فردایی سالم‌تر با توسعه شهرها و روستاهای بدون دخانیات

پنج شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱؛ توسعه کشت توتون، تهدیدی بر امنیت مواد غذایی و محیط زیست

جمعه ۶ خرداد ۱۴۰۱؛ تبلیغ، فروش، مصرف و قاچاق دخانیات، تهدیدی بر سلامت جامعه

شنبه ۷ خرداد ۱۴۰۱؛ افزایش مالیات بر محصولات دخانی، ضامن تامین سلامت عمومی و محیط زیست

یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱؛ مشارکت سازمان های مردم نهاد در کنترل و مبارزه ملی با دخانیات

دوشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۱؛ پیشگیری از مصرف دخانیات با فرهنگ سازی و آموزش سلامت جامعه با اولویت دانش آموزان و دانشجویان

سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱؛ دخانیات، تهدیدی برای سلامت و محیط زیست ما

همچنین شایان ذکر است  از سوی سازمان بهداشت جهانی ۳۱ ماه می روز جهانی بدون دخانیات اعلام شده است.