اصول خودمراقبتی در برابر گرد و غبار

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۱:۰۳ کد : ۲۶۹۷۸ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۷۷
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در مواقع آلودگی هرگز فکر نکنید در امان هستید چون این ذرات علائم خاصی ندارند.
اصول خودمراقبتی در برابر گرد و غبار

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر علی علیمحمدی بیان کرد: گرد و غبار موجود در هوا خطرات جدی برای سلامت انسان دارد، اندازه ذرات گرد و غبار یک عامل تعیین کننده اصلی خطر بالقوه برای سلامت انسان دارد.

وی افزود: در زمانه ایی که هوا آلوده است و ذرات معلق و گرد و غبار در هوا وجود دارد، برخی اقدامات احتیاطی می تواند به افراد کمک کند تا خود را از اثرات سوی گرد و غبار حفظ کنند و از اثرات نامطلوب این پدیده بر سلامت خود را به حداقل برسانند.

وی تاکید کرد: ذرات معلق هوا از 3 طریق تنفس، جذب پوستی و بلعیدن، بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهند، برای کاهش مواجهه و کاهش اثرات خطرناک ایجاد شده توسط ذرات نیاز است که تا آنجایی که امکان دارد ورود ذرات را از این 3 طریق تحت کنترل قرار گیرد؛ همچنین می توان از طریق تغذیه مناسب تا حدودی این اثرات را بر بدن کاهش داد.

دکتر علیمحمدی در ادامه خاطرنشان کرد: مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق می تواند باعث ایجاد آسم در کودکان، تشدید بیماری های مزمن انسداد ریوی در بزرگسالان، کند شدن رشد عملکرد ریه در کودکان و نوجوانان، افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی-عروقی، افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی شود.

وی در پایان افزود: نوشیدن زیاد آب به کلیه ها کمک می کند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و سمیت ناشی از ذرات آلوده مدت کمتری در بدن باقی بماند.

رییس مرکز بهداشت استان در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از کولر (ماشین و منزل) در زمان گرد و غبار، استفاده از ماسک تنفسی، کاهش فعالیت های بدنی، عدم استعمال دخانیات در زمان های آلوده و طوفان های گرد و غباری توصیه می شود.


نظر شما :