لزوم آموزش برای کاهش خطراتی که کودکان را تهدید می کند
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر شهلا نظری بیان کرد: یادگیری کمک های اولیه به شما این اطمینان را می دهد کـه در هنگام مواجهه با یک کودک آسیب دیده به گونه ای عمل کنید تا زندگی او را نجات دهیـد.
وی افزود: امروزه موضوع پیشگیری از حوادث کودکان یکی از موضوعات مهم سلامت کشورهاست و جای کار فراوانی دارد و داشتن وسایل و تجهیزات ضروری و مورد نیاز برای کمک های اولیه در منزل و مراکز نگهداری کودکان مانند مهدکودک ها، مدارس و امکان ورزشی و نحوه استفاده صحیح از این وسایل نکته مهمی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
وی تاکید کرد: کودکانی که در مناطق محروم تر زندگی می کنند، به دلیل وجود مواد قابل اشتعال بیشتر در منازل، احتمـال بالـاتر وجـود سـاکنین سیگاری در منزل و نزدیکتر بودن منازل با ریسک مشابه به یکدیگر، بیشتر در مواجهه با آتش و سوختگی قرار می گیرند.
وی افزود: در دنیای امروز کودکان، جایگاه و نقش مهمتری پیداکرده اند و رعایت حقوق آنهـا همینطـور مراقبـت از سـلامت و ایمنیشـان از وظایف غیرقابل انکار خانواده ها، دولتها و سازمانهای مرتبط با آنهاست.
وی یادآور شد: کودکان مجبور هستند در محیطـی زنـدگی و رشـد کننـد کـه بزرگترها معمولاً برای زندگی خودشان ساخته اند و این محیط ها غالبًا به خـاطر عـدم تطـابق کـافی جسـمانی و روانـی- اجتمـاعی کودکان برایشان پرمخاطره تر است، بنابراین می توان گفت که کودکان آسیب دیده در اثر سـوانح و حـوادث در اغلـب مـوارد قربـانی خطاهای بزرگترها هستند.
نظری در ادامه خاطرنشان کرد: در سال نخست زندگی کودکان با حوادثی مواجه می شوند که نقشی در رخداد آن ندارند؛ انواع حـوادثی کـه کودکـان بـه آن دچـار می شوند عبارت اند از: سقوط، سوختگی همراه تاول، حوادث ترافیکی، خفگی و مشکلات استنشـاقی کـه معمولـاً در حیطـه کنترلـی والدین است.
وی خاطرنشان کرد: در جهان، سوانح ترافیکی شایعترین علت مرگ ناشی از حوادث غیرعمدی در گروه سنی ۱ تا ۱۹ سال به شمار میرود و بعد از آن به ترتیب غرق شدگی، سوختگی و سقوط به عنوان شایعترین علت مرگ ناشی از حوادث غیرعمدی در گروه سنی ۱ تا ۱۹ سال قرار دارند.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان گفت: کارشناسان حوزه سلامت می توانند تأثیر زیادی بر والدین و کودکانی که برای درمان و مداوای آسیب های کودکانشان به آنها مراجعه می کنند، داشته باشند؛ پزشکان و پرستاران اغلب احساس می کنند که صحبت در مورد پیشگیری از مصدومیت کودکان در شرایطی که کودک برای مداوا مراجعه کرده مناسب نیست یا فرصت کافی وجود ندارد، اما باید دانست که بهترین فرصت برای اصلاح رفتار کودکان و پیشگیری از برنامه ها رویکردی مستقیم و در این شرایط مناسب است.
نظر شما :