بارداری احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش نمی دهد
به گزارش وب دا مرکزی، دکتر مهتاب عطارها گفت: حاملگی مادر را مستعد ابتلا بیشتر به کوید -19 نمی کند، با این حال به دنبال تضعیف سیستم ایمنی در بارداری، اگر خانم بارداری به کرونا مبتلا شود، احتمال تجربه شدید تر بیماری و بستری در بخش ICU و تهویه مکانیکی بیشتر است.
وی افزود: همانند سایر افراد غیرباردار، دادههای گزارش شده در خصوص افراد باردار نشان میدهد که عفونتها در دوره غالب دلتا واریانت در مقایسه با عفونتهای دوره پیش از دلتا و دورهای که نوع Omicron غالب بوده است، با افزایش شدت بیماری همراه بود.
وی تاکید کرد: اگرچه اکثر افراد باردار آلوده(بیش از 90 درصد)، بدون بستری شدن در بیمارستان بهبود می یابند، اما وخامت سریع بالینی می تواند رخ دهد و به نظر می رسد افراد حامله علامت دار در مقایسه با زنان غیرباردار علامت دار در سنین باروری در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ هستند.
وی خاطرنشان کرد: عوامل خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ در دوران بارداری عبارتند از سن بالاتر (به ویژه بیش از 35 سال)، چاقی، بیماری های زمینه ای همراه (به ویژه فشار خون بالا، دیابت، یا بیش از یک بیماری همراه) و عدم انجام واکسیناسیون است لذا به واکسیناسیون مادران باردار توصیه اکید میشود.
در پایان، وی ادامه داد: از آنجایی که انتقال فرد به فرد راه اصلی انتقال SARS-CoV-2 بوده و تاکنون انتقال جنسی گزارش نشده است. همچنان استفاده از اقدامات پیشگیرانه شخصی مانند ماسک، فاصله گذاری فیزیکی، شستن مکرر دست ها با آب صابون یا ضدعفونی دست ها با استفاده از الکل حداقل 60 درصد، بهبود تهویه داخلی منازل و مکان های عمومی، می تواند خطر انتقال را کاهش دهد.
نظر شما :