تاثیر شناخت از وقایع طبیعی در مقابله با آن
به گزارش وب دا مرکزی، ناصر ربیعی با اشاره به اینکه شناخت وقایع طبیعی راهکاری موثر در پیشبینی، پیشگیری و تقابل منطقی به شمار می رود، بیان کرد: این حوادث معمولا غیرقابل پیشبینی بوده یا حداقل از مدت های طولانی قبل، نمیتوان وقوع آنها را پیشبینی کرد که شامل زلزله، سیل، طوفان، گردباد، سونامی، تگرگ، بهمن، رعد و برق، تغییرات شدید درجه حرارت، خشکسالی و آتشفشان و ... می شود.
وی افزود: برخی از بلایای طبیعی، بطور غیر مستقیم، ناشی از عملکردهای انسانی هستند و بلایایی ناشی از افزایش آلودگی هوا یا گرم شدن زمین و همچنین سیل ناشی از تخریب جنگلها به دست انسان از این جملهاند.
وی تاکید کرد: طبق آمار موجود، سه درصد از مجموع شهرهای ایران در نواحی کم خطر قرار دارند و از ۴۳ مورد حوادث غیر مترقبه ممکن در کل جهان حدود ۳۲ مورد آن در ایران تجربه شده است که شایعترین این حوادث شامل زلزله، سیل، خشکسالی، فرونشست زمین، آفات محصولات کشاورزی- دامی و آتشسوزی جنگلها می شود و با این تفاسیر ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز، ششمین کشور زلزلهخیز و چهارمین کشور سیلخیز در جهان است؛ این کشور در حالی ۶ درصد تلفات بلایای طبیعی جهان را به خود اختصاص داده که فقط یک درصد جمعیت جهان را داراست.
وی تاکید کرد: در واقع، کنترل شرایط با اتخاذ راهکارهای موثر ممکن خواهد بود.
مسئول واحد کاهش خطر بلایا مرکز بهداشت اراک در پایان ایجاد سیستم هشدار و اخطار به موقع جوی، آمادهسازی نیروهای انتظامی و راهداری، ایمنسازی نقاط وقوع بلایای طبیعی، تمهیدات علمی و مهندسی طراحی پروژههای عظیم مطالعاتی در فازهای شناسایی، اجرا، نظارت و ارتقای سطح آموزش عمومی و تخصصی برای مقابله و کاهش آثار بلایای طبیعی، تقویت نیروی انسانی متخصص و گروههای پژوهشی کارشناسی جهت مطالعه بلایای طبیعی در مسیرهای اصولی و صحیح را در پیشگیری و کاهش اثرات منفی این بلایا موثر دانست.
نظر شما :