تاثیر تغذیه در پیشگیری و کنترل دیابت .
به گزارش وب دا مرکزی،نسرین یادگاری گفت : دیابت یک نوع اختلال در سوخت و ساخت بدن است به طوریکه بدن قادر به استفاده کامل از قند نمی باشد. دیابت یک بیماری خاموش ولی پیشرونده است که به تدریج تمامی بافتهای بدن را درگیر می کند و ممکن است فرد دیابتی سالها از ابتلا خود به این بیماری بی خبر باشد
او افزود : از علائم اولیه دیابت پرخوری، تشنگی، کاهش وزن و پرادراری را می توان نام برد
وی با اشاره به اینکه دیابت به 3 نوع 2،1 و دیابت بارداری تقسیم می شود تاکید کرد: رژیم غذایی مناسب نیازهای روزانه فرد از جمله انرژی و مواد مغذی را تامین می کند و هدف از تنظیم رژیم غذایی در افراد دیابتی کنترل قند خون، کنترل چربی خون و کنترل وزن بدن و همچنین تنظیم زمان مصرف وعدههای اصلی و میان وعدهها به منظور پیشگیری از تغییر قند خون در افرادی است که دارو مصرف می کنند.
یادگاری در ادامه خاطر نشان کرد:با رعایت یک رژیم غذایی منظم می توان به پیشگیری و درمان عواقب مزمن دیابت مانند بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی کمک نمود.افراد دیابتی باید دریافت غذاهای غنی از چربیهای ترانس و اشباع نظیر فست فودها، روغن های نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده، لبنیات پرچرب را کاهش داده و بیشتر از منابع غذایی حاوی امگا 3(مانند انواع ماهی ها) و MUFA(نظیر روغن زیتون) استفاده کنند.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک همچنین گفت : فرد دیابتی باید مواد غذایی نظیر تمامی سبزیجات به خصوص سبزیجات تیره رنگ و برگ دار،مصرف متعادل میوه ها،حبوبات،نان های سبوس دار مانند: نان سنگک،شیر و ماست کم چربی،روغن زیتون و گردو
و ماهی و غذاهای دریایی را در رژیم غذایی خود بیشتر مصرف نماید.
وی در پایان به افراد دیابتی توصیه کرد مواد غذایی با سدیم بالا نظیر: غذاهای شور، کالباس, سوسیس ، پنیر پیتزا ، چیپس ، پفک و غذاهای کنسروی،مواد غذایی پر چرب حاوی کلسترول بالا و یا اسیدهای چرب ترانس نظیر: لبنیات پرچرب ، کره، خامه، غذاهای سرخ شده، گوشت های قرمز پرچرب و روغن جامد، مواد غذایی حاوی قندهای ساده نظیر : قند و شکر، عسل، مربا، انواع شیرینیهای، نوشابه های گازدار، انواع بستنی آب میوه های تجاری را مصرف نکنند.
گیتا نادری،خبرنگار وبدا مرکزی،مرکز بهداشت استان
نظر شما :