توصیه های بهداشتی در مواجهه با آلودگی هوا

۲۰ آذر ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰ کد : ۳۱۱۷۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۷۶۷
مدیر گروه بهداشت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: مواجهه با آلودگی هوا و ذرات معلق می تواند سلامتی افراد را تحت تاثیر قرار دهد به ویژه کسانی که به مدت طولانی در مواجهه با آلاینده های هوا قرار دارند.
توصیه های بهداشتی در مواجهه با آلودگی هوا

به گزارش وب دا مرکزی، حسن مهرعلی بیان کرد: افراد مبتلا به آسم، افراد مبتلا به بیماری های ریوی مزمن مثل برونشیت مزمن، افراد مبتلا به بیماری های قلبی، جنین و مادران باردار، کودکان و افراد سالمند افرادی اند که نسبت به آلاینده های هوا حساس تر هستند و باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

وی با اشاره به اینکه ذرات معلق هوا از سه طریق تنفس، جذب پوستی و تغذیه بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهند، افزود: برای کاهش مواجهه و کاهش اثرات خطرناک ایجاد شده توسط ذرات نیاز است که تا آنجایی که امکان دارد، ورود ذرات را از این سه طریق تحت کنترل قرار دهیم؛ همچنین می توان از طریق تغذیه مناسب تا حدودی این اثرات را بر بدن کاهش دهیم.

مهرعلی همچنین اولین و اساسی ترین اقدام حفاظتی در هنگام بروز گرد و غبار را کاهش میزان تماس مستقیم با آلاینده های موجود در هوا دانست و تاکید کرد: آلودگی هوا می تواند سلامت اعضای مختلف بدن ما را تحت تاثیر قرار دهد از جمله انواع حساسیت ها و قارچ های پوستی، بیماری چشمی و بروز حساسیت و آسم تنفسی همچنین حمله قلبی از عوارض تماس با هوای آلوده است، ساختمان ها می توانند تا حدودی از تماس مستقیم با هوای آلوده جلوگیری نمایند؛ در صورت امکان درب ها و پنجره ها را بسته نگه دارید و  در صورت  علائم درد قفسه سینه و ... سرگیجه و سردرد و تنگی نفس و...‌ با ۱۱۵ تماس و یا به مراکز درمانی مراجعه نمایند.

وی تغذیه مناسب، کاهش مصرف غذاهای چرب، عدم مصرف فست فود، عدم روشن گذاشتن خودرو؛ عدم فعالیت های غبار  و دود ساز؛ مصرف میوه و سبزیجات و مغزها و ... مصرف شیر و عدم ورزش در فضای باز، نوشیدن آب زیاد، کاهش فعالیت های بدنی، عدم استعمال دخانیات در شرایط آلودگی هوا، نظافت و پاکسازی محل سکونت، پیگیری و اطلاع از وضعیت هوای تنفسی و نظافت و شستشوی دستها، صورت و بینی را نیز توصیه کرد.

مدیر گروه بهداشت سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک در پایان گفت: ایمنی در شرایط بروز آلودگی هوا و گرد و غبار فراوان از جمله استفاده از ماسک تنفسی نیز لازم و ضروری است چرا که اولین توصیه بهداشتی در زمان آلودگی هوا ماندن در فضای بسته می باشد، اما اگر به سبب کار و شغل مجبور هستید به مدت زیاد در محیط بیرون بمانید از ماسک های تنفسی مناسب استفاده نمایید.

گفتنی است طبق پروتکل های جهانی ماسک منتخب جهت مقابله با آلودگی هوا و گرد و غبار، در بزرگسالان ماسک های N95 و  FFP2  می باشد.

گیتا نادری - خبرنگار وب دا مرکزی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک


( ۷ )

نظر شما :