راه های مقابله و پیشگیری از دیابت در سمیناری بررسی شد

۲۰ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۱۳ کد : ۳۱۱۸۵ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۳۳۰
سمینار  آموزشی پیشگیری از دیابت برگزار و در آن در خصوص مهمترین راه های کنترلی این بیماری و کاهش عوارض آن بحث و تبادل نظر شد.
راه های مقابله و پیشگیری از دیابت در سمیناری بررسی شد

به گزارش وب دا مرکزی، رییس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: مردم برای جلوگیری از ابتلا به دیابت باید یک سبک زندگی سالم را پیش گرفته و روزانه حداقل نیم ساعت پیاده روی داشته باشند، بهتر است این پیاده روی ابتدا آرام و سپس سرعت گیرد.

دکتر محبوبه سجادی بیان کرد: مصرف سبزیجات و میوه جات و پروتئینی  در رژیم غذایی نیز باید رعایت شود و مواد قندی نیز باید به حداقل برسد، سه وعده اصلی غذایی باید استقاده شود و استفاده‌ از میان وعده نیز باید در برنامه قرار گیرد تا از ابتلا به این بیماری جلوگیری شود.

وی افزود: اگر افرادی مبتلا به این بیماری هستند می توانند با اصلاح سبک زندگی و تنظیم رژیم غذایی و مصرف داروها و کنترل پاها و رعایت بهداشت و استفاده از کفش مناسب، عوارض بیماری دیابت را کنترل کنند.

وی تاکید کرد: این بیماری در دنیا در حال افزایش است و در سراسر دنیا شیوع بالایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: دیابت یک نوع اختلال متابولیک است که با افزایش قند خون مشخص می شود، بیش از نیم میلیارد نفر در سراسر جهان با دیابت زندگی می کنند که این یعنی بیش از ۱۰ و نیم درصد بزرگسالان جهان اکنون به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود: عوارض این بیماری به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود، عوارض مزمن زمانی اتفاق می‌افتند که دیابت به درستی کنترل نشود. دیابت باعث بالا رفتن سطح قند خون می‌شود؛ اگر به مرور کنترل نشود، سطح بالای قند خون می‌تواند به اندام‌های مختلف آسیب برساند.

رییس دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک با تاکید بر معاینه پیش از ایجاد زخم پای دیابتی، اضافه کرد: بهبود زخم دیابتی یکی از چالشهای بزرگ برای افرادی است که با دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند، زیرا وقتی شخصی دیابت دارد، ممکن است زخم‌هایش دیرتر خوب شوند و این امر می تواند خطر عفونت و پیشرفت سایر عوارض را افزایش دهد.

سجادی ادامه داد: البته در مورد بهبود زخم دیابتی بهتر است بدانید که کسی که دیابت خود را به خوبی کنترل کند، می تواند سرعت بهبود زخم‌‌هایش را نیز افزایش دهد، به این ترتیب شانس ایجاد عفونت شدید هم کاهش پیدا می‌کند؛ افرادی که به دیابت مبتلا هستند، لازم است که قند خون خود را تحت کنترل نگه دارند تا خطر دیر بهبود یافتن زخم ها و عوارض آنها از جمله زخم پا کاهش یابد. 

وی در پایان گفت: به منظور کنترل قند خون روزانه 6 وعده غذا شامل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام) و سه میان وعده توصیه می شود مصرف میان وعده قبل از خواب در کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا از کاهش قند خون در طول شب و قبل از خواب جلوگیری می کند میان وعده شب بهتر است.


( ۱ )

نظر شما :