تجهیز آزمایشگاه کنترل غذا و داروی اراک به دستگاه پیشرفته آنالیز و شناسایی ترکیبات شیمیایی مواد غذایی و دارویی

۰۳ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۵۰ کد : ۳۱۴۲۳ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۶۸
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک خبر داد: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی اراک برای تعیین بقایای سموم دفع آفات نباتی به دستگاه جی سی مس (GC-Mass) مجهز شد.
تجهیز آزمایشگاه کنترل غذا و داروی اراک به دستگاه پیشرفته آنالیز و شناسایی ترکیبات شیمیایی مواد غذایی و دارویی

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر عباس علیمرادیان گفت: بتازگی یکی از مجهزترین و پیشرفته ‌ترین دستگاه‌های تشخیص آنالیز و شناسایی ترکیبات مختلف شیمیایی مواد غذایی و دارویی در آزمایشگاه معاونت غذا و داروی اراک نصب و راه‌اندازی شده است.

وی افزود: از این دستگاه برای جداسازی و شناسایی ترکیبات مختلف استفاده می ‌شود که در شرایط بهینه قابلیت تعیین مقادیر بسیار کم را دارا است.

وی تاکید کرد: یکی از پیشرفته ‌ترین دستگاه‌های مورد استفاده در آنالیز دستگاهی، GC-Mass است که ترکیبات پس از جداسازی، با استفاده از طیف‌ سنج جرمی شناسایی می‌ شوند.

دکتر علیمرادیان در ادامه خاطرنشان کرد:  دستگاه مذکور ترکیبی از ۲ روش تجزیه‌ای است که گونه‌های یک مخلوط در GC جدا و سپس ساختار هرگونه را به ‌وسیله طیف سنج جرمی شناسایی می‌ شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت:  برتری عمده این روش نسبت به سایر روش‌ها، پاسخ‌ دهی و شناسایی سریع اجزای مخلوط در مدت کمتر از چند ثانیه پس از ورود آن به داخل دستگاه است.

وی افزود: حساسیت این دستگاه قابل‌ توجه است و بعد از جداسازی و اسکن با اسپکترومتر جرمی، با استفاده از کتابخانه و اطلاعات موجود در رایانه دستگاه که اطلاعات و طیف‌های جرمی ترکیبات مختلف در آن وجود دارد می‌توان اقدام به شناسایی اجزای جداسازی شده کرد.

وی تاکید کرد :  امروز دستگاه GC-Mass در حوزه‌های مختلف تحت پوشش این معاونت مانند صنایع غذایی، داروسازی، مکمل و... کاربرد وسیعی دارد.

او در پایان به اهمیت پایش باقی مانده سموم دفع آفات نباتی در محصولات کشاورزی و انجام صادرات، اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین هدف خریداری و نصب این دستگاه در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک، توجه به بالا بودن تعداد گلخانه های تولیدکننده محصولات کشاورزی در استان مرکزی و بالا بودن هزینه های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی به دلیل ارسال نمونه ها به آزمایشگاه همکار و تقلبات گسترده در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و وظیفه معاونت مبنی بر نظارت و پایش محصولات تولیدشده در استان و وجود کارخانه‌های متعدد تولید عرقیجات گیاهی، آرایشی و بهداشتی و عطاری های تحت پوشش معاونت غذا و دارو و کنترل آنها از نظر اسانس،  مواد موثره و نیاز به پیشرفت و توسعه آزمایشگاه کنترل غذا و دارو و تصمیم به راه اندازی آزمایشگاه مکمل گرفته شد.


( ۱ )

نظر شما :