پوسیدگی های زیاد و متعدد دندان برای بیماران دیابتی

۰۴ دی ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۹ کد : ۳۱۴۵۸ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۵۳۵
رییس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیماران دیابتی باید بیش از همه به بهداشت دهان و دندان توجه کنند.
پوسیدگی های زیاد و متعدد دندان برای بیماران دیابتی

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر احسان مومنی بیان کرد: افرادی که دچار بیماری دیابت هستند در معرض عوارض بیشتری از بیماری های دهان و دندان قرار دارند که پوسیدگی زیاد به دلیل کمتر بودن بزاق دهان، یکی از آنها است.

وی افزود: به دلیل کم بودن بزاق (خشکی دهان) در دهان میزان قند در بزاق نیز افزایش پیدا می کند و در نتیجه کارکرد سیستم ایمنی در بیمارانی که دیابت کنترل نشده ای دارند، تغییر پیدا می کند.

وی تاکید کرد: عوارض این بیماری می تواند پوسیدگی های متعدد باشد، پوسیدگی هایی که با وجود رعایت خوب بهداشت دهان و دندان، به طور مکرر در این افراد اتفاق می افتد.

دکتر مومنی در ادامه خاطرنشان کرد: توصیه می کنیم، بیمارانیکه از بیماری خود مطلع نیستند و از پوسیدگی های متعدد رنج می برند، حتما در اولین فرصت آزمایش مربوطه را انجام دهند.

رییس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: وجود زیاد بیماری های لثه ای از دیگر مشکلات افرادی دیابتی است.

وی افزود: تحلیل بیش از حد لثه در بیماران دیابتی می تواند باعث درگیری بسیاری از دندان ها و نهایتا شٌل شدن دندان ها شود.

وی تاکید کرد: یکی از دلایل لقی دندان ها جرم های نشسته شده بر روی آنها است، اما در این افراد، تحلیل شدید لثه باعث لقی و شٌل شدن دندان ها می شود.

وی افزود: زخم های دهانی متعدد و ترمیم کٌند این زخم ها از دیگر علایم بیماری دیابت و مشکلات آن در بهداشت دهان و دندان است.

دکتر مومنی برای جلوگیری از این مشکل، بیماران دیابتی را به استفاده از دهان شویه در مدتی معین توصیه کرد.

وی گفت: خشکی دهان به دلیل کم بودن بزاق، یکی دیگر از این مشکلات است که می تواند باعث افزایش سایش های دندانی و همچنین افزایش ایجاد عفونت های متعدد مخصوصا عفونت های قارچی به خصوص در افرادیکه از دندان های دستی استفاده می کنند شود.

دکتر مومنی گفت: قدم موثر برای ایجاد بهداشت دهانی خوب برای این دسته از افراد، کنترل بیماری است.

وی در پایان افزود: افراد دیابتی حتما باید 3 مرتبه در روز از نخ دندان و مسواک استفاده کنند، همچنین در صورت تحلیل های بی رویه لثه به پزشک و متخصص مراجعه نمایند و نیز از دهان شویه های ضدمیکروبی(فلوراید دار) استفاده و از خشک شدن دهان خود جلوگیری کرده و حداقل روزی 10 لیوان آب میل کنند.


( ۳ )

نظر شما :