معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک: اجرای دقیق برنامه پزشک خانواده و توسعه خدمات راهبردی در دستور کار دانشگاه است

دکتر علیرضا کمالی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اراک یکی از دانشگاههای پیشرو در اجرای برنامه پزشک خانواده است، گفت: تمام بخشهای این برنامه که از سوی حوزه معاونت درمان وزارت بهداشت تدوین شده، به صورت مرحلهای اجرا شده و جلسات ستادی، جلسات توجیهی مدیران شبکه، تهیه نقشه ارجاع، تعیین رابط نظام ارجاع برای تمامی مراکز، بهرهبرداری از سامانه نوبتدهی الکترونیکی و ارزیابیهای میدانی بهصورت مستمر انجام شده است.
وی از سیاست خرید خدمت راهبردی به عنوان یکی از اقدامات مؤثر دانشگاه یاد کرد و افزود: خدماتی مانند آزمایشگاه جامع بیمارستان امیرکبیر، مراکز تصویربرداری بیمارستانهای امیرکبیر و امیرالمؤمنین (ع)، دیالیز مرکز آموزشی درمانی امیرالمؤمنین (ع)، PET Scan بیمارستان آیتالله خوانساری و MRI بیمارستان امام صادق (ع) دلیجان، در قالب خرید خدمت راهبردی تعریف شدهاند که برخی از این پروژهها اجرا شده و برخی نیز در حال اجرا هستند.
وی با اشاره به مدیریت دقیق هزینهها، از کاهش کسورات بیمهای از ۸.۲ درصد به ۷.۴ درصد خبر داد و افزود: راهاندازی بخش VIP در بیمارستانهای خوانساری و امیرالمؤمنین (ع)، توسعه کلینیکهای تخصصی و دندانپزشکی، و ارتباط مؤثر با اتاق بازرگانی برای جذب سرمایهگذار نیز در همین راستا انجام شده است.
دکتر کمالی نظارت و اعتباربخشی بیمارستانها را از دیگر اولویتها دانست و گفت: چهار بیمارستان که پیشتر رتبههای دو و سه داشتند، در ارزیابیهای اخیر موفق به ارتقاء به درجه یک شدهاند. همچنین در ایام نوروز، ۲۴۵ بازدید نظارتی از شبکهها و بیمارستانها انجام شده است.
وی به آمار رسیدگی به شکایات مردمی نیز اشاره کرد و افزود: در این مدت، ۱۰۵۸ شکایت بررسی شده که ۲۰ مورد به کمیسیون و ۳ مورد به دادسرا ارجاع داده شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه تلهمدیسین در دانشگاه، گفت: نرمافزارهای مورد نیاز خریداری شده و این سیستم به صورت آنلاین و آفلاین فعال است و امکان اتصال آن به سامانه نسخهنویسی الکترونیک فراهم شده که منجر به کاهش هزینههای سفر، تسهیل دسترسی، کاهش تداخل با مسئولیتهای خانوادگی و افزایش بهرهوری خدمات شده است.
وی همچنین از راهاندازی شبکه آزمایشگاهی در بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) خبر داد و اعلام کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود، آمادگی ایجاد یک مگالب تخصصی برای ارائه خدمات به بیماران سرپایی و بستری در سطح استان وجود دارد.
دکتر کمالی در پایان به صدور مجوز غربالگری سلامت جنین، راهاندازی دو مرکز آزمایشگاه ژنتیک (دولتی و نیمهدولتی)، و برگزاری مستمر کمیسیون ماده ۲۰ اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد با تداوم حمایتهای وزارت بهداشت، اقدامات مؤثرتری در حوزه درمان استان به نتیجه برسد.
نظر شما :