۹۰ درصد نوزادان استان مرکزی تا یک سالگی تداوم تغذیه با شیر مادر دارند

۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۹:۴۰ کد : ۵۱۹۷ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۵۴۸
۹۰ درصد نوزادان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک در استان مرکزی تا یک سالگی از شیر مادر برای تغذیه استفاده می کنند.
۹۰ درصد نوزادان استان مرکزی تا یک سالگی تداوم تغذیه با شیر مادر دارند

رئیس گروه کودکان و نوزادان مرکز بهداشت استان مرکزی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: درصد تداوم تغذیه با شیر مادر تا یک سالگی در نوزادان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک مطلوب است.

«عشرت السادات موسوی» به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر ( ۱۰ تا ۱۶ مرداد ماه) افزود: آخرین بررسی ها بیانگر آن است که درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر در کشور 53 و یک دهم درصد و در استان مرکزی ۵۲  است.

وی توضیح داد: بالاترین درصد تغذیه انحصاری با شیر مادر مربوط به استان اصفهان با شاخص ۶۵ درصد  و پایین ترین  استان قزوین با ۳۳ درصد بوده است.
رئیس گروه کودکان و نوجوانان مرکز بهداشت استان مرکزی اظهار داشت:  جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک در این ارزیابی شاخص ۵۳.۴ درصدی را برای  تغذیه انحصاری با شیر مادر نشان می دهد  که اندکی از میانگین کشوری بالاتر است.

موسوی عنوان کرد: این آمار که بر اساس پژوهش کشوری تعیین وضعیت تن سنجی و شاخص های تغذیه ای انیستو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در سال ۹۶ انجام شده ،نشان می دهد که  برای حدود ۴۷ درصد شیرخواران تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک تغذیه انحصاری رعایت نشده است.

وی گفت:  ۱۰ درصد کودکان زیر یک سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اراک از شیر مصنوعی استفاده کرده و یک و چهار دهم درصد  نیز از شیر مادر به طور کامل محروم بوده اند.
 
 
رئیس گروه کودکان و نوزادان مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه های هفته تغذیه باشیر مادر با هدف بیان اهمیت این ماده مغذی برای نوزاد و تشویق مادران برای شیردهی مطلوب به فرزندانشان است.

موسوی افزود: در این هفته تلاش می شود که  خانواده ها و مردم از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه و به حمایت، ترویج و پشتیبانی از تغذیه با شیر مادر متعهد شوند.
وی بیان کرد: شعار امسال هفته جهانی تغذیه با شیر مادر « توانمند سازی والدین، تقویت تغذیه با شیر مادر برای حال وآینده» است و شیوه مطلوب تغذیه شیرخوار که همان شیر طبیعی مادر است  برای رشد و تکامل حیاتی است.

رئیس گروه کودکان و نوزتدان مرکز بهداشت استان مرکزی توضیح داد: کودکان ظریف، شکننده و آسیب پذیر هستند و به عنوان  سرمایه های جامعه و آینده سازان کشور  باید در مراحل مختلف زندگی سلامت آنان حفظ شود.

موسوی ادامه داد: زندگی کودک باید با حاملگی خواسته و برنامه ریزی شده مادر شروع شود و تغذیه سالم و مراقبت های مطلوب مادر در دوران بارداری باید با اجتناب از هرگونه تنش، اضطراب، افسردگی، مصرف دخانیات و مواد اعتیادآور و مضر توأم باشدو پس از تولد نیز تغذیه با شیر مادر اهمیت جدی دارد.

وی گفت:شروع تغذیه از شیرمادر در ساعت اول زندگی نه تنها حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ و میر شیرخواران است بلکه تداوم آن به مدت شش ماه مطلوب ترین روش تغذیه شیرخواران امحسوب می شود،بنابراین ضروری است تک تک افراد برای حمایت مادران شیرده تلاش کنند.
رئیس گروه کودکان و نوزادان مرکز بهداشت استان مرکزی عنوان کرد: تغذیه با شیر مادر فقط مسئولیت زنان نیست و حفظ، حمایت و ترویج شیردهی مسئولیتی ا جتماعی است.

کلیدواژه‌ها: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر رئیس گروه کودکان و نوجوانان مرکز بهداشت استان مرکزی عشرت السادات موسوی


( ۲ )

نظر شما :