مسئول امور دارویی بیمارستان ولیعصر اراک:
بیمارستان ولیعصر(عج) اراک در حال حاضر کمبود دارو ندارد
دکتر سمیرا مشهدی در گفتوگو با ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به اینکه داروخانه بیمارستان ولیعصر اراک بزرگترین داروخانه استان و پنجمین داروخانه بزرگ بیمارستانی کشور است، عنوان کرد: این داروخانه در واقع یک مجموعه از سه داروخانه است.
وی تصریح کرد: این مجموعه به صورت جداگانه و تفکیک شده به بیماران بستری در بیمارستان، بیماران خاص و بیماران اورژانسی ارائه خدمات میکند و به دلیل تعدد بالای مراجعهکنندگان و خدمات گسترده، بزرگترین داروخانه استان مرکزی به شمار میرود.
مشهدی تعداد مراجعات ماهانه به این مجموعه خدمات دارویی را 30 هزار نفر دانست و گفت: داروخانه بیمارستان ولیعصر ماهانه به هزار و 200 بیمار اماس، 300 بیمار پیوندی، 100 بیمار دیالیزی، 150 بیمار سرطانی، 15 هزار بیمار سرطانی، سه هزار بیمار بستری و ... خدمات دارویی ارائه میکند و این حجم خدمات دهی مرهون تلاشهای تیم مدیریتی بیمارستان و مجموعه دانشگاه علومپزشکی است که کلیه نیازها را تامین میکنند.
وی افزود: تعداد بیماران ام اس اصفهان و تهران بیشتر از اراک است و نیاز دارویی این بیماران از چندین داروخانه تامین میشود، اما داروخانه بیمارستان ولیعصر اراک تنها داروخانه کشور است که به تنهایی نیاز هزار و 200 بیمار مبتلا به اماس را رفع میکند و تاکنون مشکلی در این راستا بروز نکرده است.
مسئول امور دارویی بیمارستان ولیعصر اراک با تاکید بر اینکه مجموعه بیمارستان و دانشگاه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز مشکل در تامین داروی بیماران خاص به کار گرفتهاند، افزود: قطعا در صورت بروز مشکل در دپوی دارویی کشور ما نیز دچار مشکل خواهیم شد، اما تاکنون به واسطه آیندهنگری و تلاش در جهت رفع نیازها مشکلی حادث نشده است و تمرکز مجموعه درمانی استان نیز ممانعت از بروز کمبودهای دارویی بویژه برای بیماران خاص بوده است و حتی این تدبیر باعث شده است که به بیماران خاص دیگر استانها مانند لرستان نیز خدمات دارویی داده شود.
وی گفت: بیمارستان ولیعصر بواسطه موقعیت جغرافیایی اراک و استان مرکزی و تعدد بیماران و مصدومان حوادث رانندگی منطقه، عملا به غرب کشور خدماترسانی میکند، به همین دلیل مجموعه دارویی این بیمارستان باید به شدت قدرتمند باشد و این حساسیت در مدیریت بیمارستان دانشگاه علومپزشکی اراک مشهود است.
مشهدی با اشاره به اینکه نیاز دارویی بیمارستان ولیعصر اراک از طریق 30 شرکت توزیعکننده دارو در استان و خارج از استان تامین میشود، افزود: بیمارستان در این حوزه با بدهی سنگینی مواجه است، اما تاکنون به هر نحو اجازه کاهش دپو و کمبود دارو داده نشده است و داروخانه به صورت شبانهروزی با 30 پرسنل و 4 پزشک داروساز ارائه خدمت میکند.
وی با بیان اینکه فضای کنونی داروخانه با محدودیتهای مواجه است، اظهار کرد: با توجه به ساخت بیمارستان جدید در حال حاضر فضای فیزیکی اهمیتی خاصی ندارد و تمرکز کار بر رفع نیاز دارویی مراجعهکنندگان مصروف شده است و امید است که با ساخت بیمارستان جدید کیفیت فضا و تجهیزات نیز افزایش یابد.
مسئول امور دارویی بیمارستان ولیعصر اراک در خصوص زمرمههایی که در مورد کمبود برخی داروها مانند وارفارین به گوش می رسد و نگرانی بیماران قلبی در این خصوص گفت: کمبود دارو به عنوان یک مشکل کشوری مطرح است به همین دلیل استراتژی ما مدیریت شرایط بوده و همین امر مانع کمبود در این بخش شده است، تاکنون بیمارستان و داروخانه دپوی مناسبی از انواع داروها همچون وارفارین داشته و مشکلی در این زمینه حادث نشده است، اما ممکن است در آینده مشکلاتی بروز کند چراکه خط تولید برخی از شرکتهای دارویی به دلیل کمبود مواد اولیه ممکن است بخوابد و باید از امروز برای مواجهه با این چالش تدبیر شود.
نظر شما :