دکتر سید محمد جمالیان:
قانون جامع هوای پاک در سریعترین زمان ممکن در دستور کار قرار گیرد/ دادن شعار و داشتن تفکری زیبا برای هوایی پاک کفایت نمی کند
دست به دست هم دهیم تا هوا این عنصر حیاتی زندگی را آلوده نکنیم
به گزارش وب دا مرکزی متن کامل پیام به شرح زیر می باشد:
بسمه تعالی
احترام به طبیعت احترام به زندگی می باشد و احترام به زندگی احترام به خالق است، در کشور ما روز بیست و نه دیماه روز هوای پاک نامگذاری شده است و بی شک هدف از اعلام روز ملی هوای پاک به وجود آمدن حساسیت بیشتر در بین اقشار مختلف مردم و مسئولین می باشد است و با توجه به اینکه در کاهش آلودگی هوا، افزایش آگاهی عمومی و مشارکت عموم مردم و افزایش هماهنگی بینبخشی از راهکارهای رسیدن به این هدف می باشد، این مناسبت میتواند بسیار تاثیرگذار و دارای نتایج اثربخش باشد.
امسال شعار هفته هوای پاک با عنوان " هوای پاک، اقدام و عمل" می باشد که این خود گویای این نکته می باشد که زندگی سالم و پایدار در گرو رفتار منطقی ما با قوانین طبیعت است و برای داشتن هوایی پاک و سالم و کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا در جامعه و اثرات مخرب آن بر سلامتی عموم مردم، می بایست اقدامات اساسی را انجام دهیم و دادن شعار و داشتن تفکری زیبا برای هوایی پاک کفایت نمی کند، می بایست تک تک مردم از کوچک تا بزرگ و همه مسئولین هر نوع اقدام و عملی که سبب پاکیزه تر شدن هوای شهرمان می شود را به انجام برسانند و همگی دست به دست هم دهیم تا "هوا" این عنصر حیاتی زندگی را آلوده نکنیم و بدانیم که ما طبیعت را از پدرانمان به ارث نبرده ایم!! بلکه از فرزندانمان به امانت گرفته ایم!
امروزه استفاده از رسانه های همگانی و فضای مجازی و فعالیتهای سازمان یافته برای آموزش و افزایش سطح آگاهی و در نهایت تغییر نگرش در مردم در مورد تهدیدهای آلوده کنندههای هوا، بسیار مهم و ضروری است و رسانهها یکی از اولین ابزارهای ما برای ایجاد تغییر در جامعه به شمار میآیند.
با توجه به اینکه شهر اراک به عنوان یکی از هشت شهر آلوده کشور، مشمول اجرای طرح کاهش آلودگی هوای کلانشهرها در برنامه پنجم توسعه شده است، می بایست قانون جامع هوای پاک در سریعترین زمان ممکن در دستور کار قرار گیرد و با برنامه ریزی و شرایط نظارتی قویتر اجرا شود و برای داشتن شهری سالم و پاک علاوه بر تلاش مضاعف مسئولین مشارکت آحاد مردم را در تمام زمینه ها می طلبد تا بتوانیم هوایی پاک و آسمانی آبی را به کودکانمان هدیه نماییم.
تغییر سبک زندگی، توسعه حمل و نقل عمومی در شهر ها ، کیفیت بخشی به سوختهای فسیلی، حرکت به سمت انرژیهای پاک و... همه و همه از اقداماتی است که باید در راستای کاهش الودگی هوا به انجام پذیرد و یقیناً نقش الودگی هوا بر شیوع و بروز بسیاری از بیماری ها غیر قابل انکار می باشد و این امر توسط بسیاری از پژوهش گران به اثبات رسیده است و توصیه میشود در زمان افزایش میزان غلظت آلایندهها، افراد دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران مزمن، سالمندان، کودکان و زنان باردار و تمامی افراد در معرض خطر از حضور در فضاهای شهری خودداری نمایند و در صورت مشاهده علائمی چون سرفه احساس سوزش و درد در قفسه سینه، تهوع و تپش قلب، سردرد و سرگیجه به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه فرمایند.
در پایان اینجانب ضمن گرامیداشت روز هوای پاک، مراتب سپاس خود را از متولیان امر و مردم فهیم و همراه استان مرکزی ابراز میدارم و برای تمامی شهر های سرزمین آفتاب، آسمانی آبی و هوایی پاک را آرزو مینمایم.
دکتر سید محمد جمالیان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی
۲۹ دی ماه ۱۳۹۸
نظر شما :