رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در استان مرکزی مطرح کرد:

فرهنگ اهدای عضو در کشور باید نهادینه گردد / زیربنای همه مشکلات پیوند، فرهنگ است

۰۷ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۴۹ کد : ۷۴۶۰ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۴۴۶
بررسی مسائل و مشکلات شناسایی و فراهم آوری اعضاء و نسوج پیوندی در استان مرکزی با حضور دکتر مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت انجام شد.
فرهنگ اهدای عضو در کشور باید نهادینه گردد / زیربنای همه مشکلات پیوند، فرهنگ است

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در نشستی که در دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با حضور دکتر سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، دکتر بیات ریاست مرکز بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، دکتر امید قبادی نایب رئیس انجمن اهدای عضو ایرانیان، دکتر ساناز دهقان رییس گروه فراهم ‌آوری و پیوند اعضای مرکز مدیریت پیوند وزارت بهداشت، معاونین دانشگاه، روسای بیمارستانها و جمعی دیگر مسئولین دانشگاه برگزار شد به بررسی مسائل و مشکلات شناسایی و فراهم آوری اعضاء و نسوج پیوندی در استان مرکزی پرداختند.

دکتر شادنوش در این نشست گفت: پیوند سابقه بسیار طولانی در دنیا دارد، حدود ۵۰ سال پیش در ایران و زمانی که تنها ۱۵۰۰ پیوند در دنیا انجام شده بود در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اولین پیوند صورت گرفت، این پدیده بسیار بزرگ به عنوان قله پزشکی دنیا در عصر معاصر محسوب می شود و آمار بالای پیوند کبد در کشور و بیش از ۵۰ هزار پیوند کلیه در ۳۳ مرکز کشور نشان از تلاش تیم‌های پیوند و متخصصان کشور است که سبب شده ایران جز کشورهای پیشتاز در این زمینه باشد و در جایگاه اول منطقه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: نهادینه سازی فرهنگ اهدای عضو در کشور، ارتقای سطح دانش پرسنل مرتبط، ایجاد سیستم مدرن برای افزایش ضریب اهداء عضو در کشور از اقدامات اساسی می باشد که می بایست در این زمینه صورت پذیرد.

وی گفت: برپایی مراکز فراهم آوری و شناسایی اعضا و نسوج پیوندی در تمام نقاط ایران از سیاست های وزارت بهداشت است و تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه ای در این زمینه داشته ایم.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت افزود: زیربنای همه مشکلات پیوند، فرهنگ است، در بسیاری از کشورهای پیشرفته که در حوزه اهدای عضو فرهنگ سازی گسترده‌ای انجام شده، میانگین زمان رضایت‌گیری از خانواده‌ها، ۴ تا ۶ دقیقه است، چرا که در این کشورها خانواده‌ها از قبل اطلاعات صحیح و لازم درباره مرگ مغزی و اهدای عضو را کسب کرده‌اند اما در ایران برای اینکه خانواده‌ای راضی به اهدای عضو شود زمان رضایت گیری بین ۶ تا ۹۰ ساعت به طول می‌انجامد.

وی با اشاره به اینکه تعداد سالانه اهدای عضو در کشور  کمتر از ۱۰۰۰ مورد می باشد تصریح کرد: در سال نود و هفت  ۹۲۳ مورد پیوند عضو در کشور صورت گرفته است و این در حالی می باشد که مرگ و میر ناشی از تصادفات حدود ۱۶۰۰۰ نفر در سال است که تعداد  ۲۵۰۰  تا ۴۰۰۰ نفر از آنها قابل پیوند می باشند.

وی در پایان با اشاره به اینکه یک پیوند کلیه علاوه بر اینکه فرد را به زندگی عادی بر می‌گرداند هزینه کمتری نیز دارد افزود: اگر چه مرگ مغزی یک فرد تاسف بار است اما در بین این بیم و امیدها، شعار ما این است که می‌خواهیم یک شکست را برای یک خانواده به پیروزی تبدیل کنیم و عضوهایی که به خاک تبدیل می‌شوند را ماندگار کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این در نشست گفت:  جاده های استان مرکزی یکی از پر تردد ترین جاده های کشور می باشد و از لحاظ جابجایی ماشین های سنگین جزء دومین جاده های پر تردد کشوری محسوب می گردد و میزان نقل و انتقالات بالا سبب می شود حوادث ترافیکی، حجم بسیار زیادی از مراجعین به بیمارستانهای استان مرکزی را به خود اختصاص دهد.

دکتر سید محمد جمالیان با اشاره به اینکه بسیاری از مراجعین و مجروحین حوادث ترافیکی در بیمارستانهای استان مرکزی بومی نمی باشند افزود: یکی از مشکلاتی که در بحث پیوند اعضاء در استان مرکزی وجود دارد این می باشد که بسیاری از افرادی که شرایط اهداء عضو را در بیمارستانهای استان دارند مربوط به استان ما نمی باشند و این اتفاق، تصمیم گیری برای خانواده های آنها را مشکل تر می کند.

وی افزود: بخشی از دلایل کم بودن میزان پیوند اعضاء در استان مرکزی نسبت به ضریب کشوری مربوط به مشکلات ساختاری می باشد که می بایست در اسرع وقت برطرف گردد.

دکتر سید محمد جمالیان تصریح کرد: فرهنگ اهدای عضو در استان مرکزی کمرنگ می باشد و باید برنامه ها و اقدام هایی در جهت ترویج و نهادینه سازی این فرهنگ در استان صورت پذیرد و برای ترویج فرهنگ اهدای عضو در جامعه که یک امر خیرخواهانه محسوب می شود، نیازمند همکاری و حمایت تمامی ارگانها و دستگاه ها به خصوص رسانه ها و صدا و سیمای استان مرکزی می باشیم.

وی با اشاره به اینکه تصمیم گیری برای اهداء عضو توسط یک خانواده کاری بسیار سخت و تصمیمی بس بزرگ و ایثارگرانه می باشد گفت: در بخش درمان با توجه به گزارش معاون درمان وزیر بهداشت در اکثر زمینه ها از وضعیت خوبی برخوردار هستیم که امیدواریم در بحث پیوند اعضاء نیز با توجه به حضور رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت و برگزاری دومین دوره آیروس در استان نقاط ضعف را برطرف نماییم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی با اشاره به اینکه از هر اقدامی در راستای فرهنگ سازی انجام عمل پیوند عضو  در استان استفاده خواهیم کرد افزود: هدف گذاری دانشگاه در سال آتی این می باشد تا موارد پیوند عضو را حداقل به 20 مورد برسانیم و  امیدواریم با توجه ویژه به این موضوع و برگزاری این دوره های آموزشی برای پزشکان و کادر درمانی دانشگاه که تا به امروز همکاری خوبی را با تیم پیوند عضو استان داشته اند، مشکلاتی را که در این زمینه وجود دارد بر طرف گردد و ما بتوانیم در این بحث جزء استانهای مطرح در کشور باشیم.

کلیدواژه‌ها: فراهم آوری اعضاء و نسوج پیوندی دکتر شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت


( ۲ )

نظر شما :