رییس علوم پزشکی استان مرکزی:

کرونایی های استان مرکزی ۶۷ نفر شدند/مشکل نمونه‌گیری و تشخیص نداریم

۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۰:۴۱ کد : ۷۹۱۲ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۱۲۹۵
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: آمار مبتلایان به کرونا ویروس در استان مرکزی به ۶۷ نفر رسید.
کرونایی های استان مرکزی ۶۷ نفر شدند/مشکل نمونه‌گیری و تشخیص نداریم

به گزارش وب دا مرکزی، دکتر سید محمد جمالیان، در گفتگوی تلویزیونی با شبکه آفتاب، اظهار کرد: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان مرکزی ۶۷ نفر است که به تفکیک شهرستانها در اراک ۲۲ مورد، ساوه ۱۳ مورد، دلیجان ۱۰ مورد، محلات ۴ مورد، کمیجان ۴ مورد، خنداب یک مورد، تفرش ۲ مورد، خمین ۴ مورد، آشتیان ۳ مورد و فراهان ۴ مورد بوده است.

وی همچنین با اشاره به شیوع آنفلوانزا در کشور گفت: از ابتدای شیوع کرونا ویروس ۴۳۰ مورد مشکوک به ثبت رسیده است که از این تعداد نتیجه آزمایش ابتلا به کرونا ویروس در بین ۶۷ بیمار مثبت بوده و مابقی را آنفلوانزا یا سرماخوردگی عادی تشکیل داده است.

وی از ترخیص سه نفر و بهبودی کامل آنها خبر داد و افزود: هفت مورد از موارد ابتلای به کرونا نیازی به بستری نداشتند و به صورت سرپایی در منزل قرنطینه شدند و روزانه رصد می‌شوند و مابقی مبتلایان پس از اقدامات درمانی و اعلام نتیجه آزمایش منفی از بیمارستان ترخیص خواهند شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: هیچ مشکلی در خصوص ظرفیت درمانی مبتلایان در شهرهای استان وجود ندارد و مردم از این بابت نگرانی نداشته باشند؛ کلیه بیماران مشکوک در شرایط استاندارد نمونه‌گیری می شوند و آزمایش کرونا در مرکز استان انجام می شود و نتیجه آن در اراک اعلام می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر کیت تشخیص به میزان لازم در استان وجود دارد و در دو روز گذشته دو دستگاه تشخیصی دیگر به مبلغ سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال خریداری و به دستگاه‌های تشخیصی اضافه شده است که موجب تقویت حفاظت پرسنل شده و سرعت انجام نمونه‌گیری افزایش می‌یابد و هیچ مشکلی از لحاظ نمونه‌گیری و تشخیص در استان وجود ندارد.

وی ادامه داد: سامانه ۳۸۳۹ برای پاسخگویی به مردم استان در نظر گرفته شده و هدف از راه‌اندازی این سامانه پاسخ به سوال‌های پزشکی مردم و رفع تردید آنها در خصوص ابتلا به بیماری است تا از حجم مراجعه غیر ضروری به مراکز درمانی کاسته شود.

وی با اشاره به اینکه کانون شیوع این بیماری شهر قم بوده است، گفت: هیچ مورد اعزام بیمار از شهر قم به استان وجود ندارد ولی متاسفانه عده ای از بیماران یا از قم به شهرهای استان سفر کرده‌اند یا مردم استان در ارتباط با آنان بوده‌اند.

جمالیان در ادامه به نظارت بیشتر بر توزیع ماسک و مواد ضدعفونی در سطح استان اشاره کرد و افزود: انتظار ما از مردم این بود که از تردد غیرضروری در معابر و خیابان ها خودداری کنند اما براساس آنچه که می‌بینیم هنوز خیابان‌ها شلوغند و ترددهای غیرضروری وجود دارد.

وی تصریح کرد: برخی رفتارهای اجتماعی و بازخوردهایی که از مردم در قالب بی‌توجهی به توصیه‌های بهداشتی مشاهده می شود خستگی را بر تن متولیان سلامت باقی گذاشته و احساس می کنیم که تلاش بیهوده می‌کنیم؛ از مردم انتظار می‌رود که موضوع در منزل ماندن را جدی بگیرند گرچه کار راحتی نیست اما باید شرایط را درک کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ساوه بر رعایت بهداشت در هنگام خرید نان و نیز تهیه مایحتاج زندگی تاکید کرد و افزود: عدم رهاسازی ماسک‌ها و دفع بهداشتی آنها در یک پلاستیک دربسته و نیز دغدغه‌های ناشی از جمع آوری زباله‌ها از جمله نگرانی‌های مجموعه حوزه سلامت است و نباید اجازه بدهیم هزینه بالایی برای بی‌مبالاتی ناشی از این اقدام پرداخت شود.

وی اوج ازدحام مردم در معابر شهری را بین ساعت ۱۹ تا ۲۱ اعلام کرد و افزود: طبیعتا خروج مردم در این مقطع زمانی از منزل، برای غنی سازی اوقات فراغت آنان صورت می‌گیرد که توصیه می‌شود اگر قصد خروج از منزل را دارند حتما توصیه‌های بهداشتی را رعایت کنند.

جمالیان خواستار تقویت حس مسئولیت اجتماعی در بین مردم شد و افزود: تذکر به یکدیگر درخصوص رعایت اصول بهداشتی و نیز پرهیز از تجمعات و برگزاری آئین جشن و عزا و ... از جمله موضوعاتی است که باید توسط مردم و با همدلی یکدیگر متذکر شد.

وی از گشت‌های مشترک علوم پزشکی با سازمان تعزیرات حکومتی به منظور نظارت بر قیمت کالای بهداشتی خبر داد و افزود: داروخانه‌ها مقصر گرانی اقلام بهداشتی نیستند و متاسفانه درصد قابل توجهی از شکایات مردمی متوجه داروخانه‌هاست. متاسفانه قیمت کالای بهداشتی چند روزی است گران شده است و داروخانه هم طبق فاکتور خرید اقدام به فروش می‌کند. تا آخر هفته به اندازه کافی ماسک و مواد ضدعفونی در سطح استان توزیع خواهد شد.

جمالیان همچنین از مردم خواست تا هرگونه تخلف در حوزه بهداشتی بویژه فعالیت قلیان‌سراها را با شماره ۱۹۰ اطلاع دهند چرا که دستگاه قضائی و علوم پزشکی در خصوص سلامت مردم کوتاه نخواهد آمد. اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند در راستای حفظ سلامت عمومی از هر ابزار قهری برای برخورد با متخلفین استفاده خواهیم کرد.

وی از افراد بالای ۶۰ سال بعنوان گروه پرخطر یاد کرد و افزود: توصیه می‌شود این گروه به هیچ وجه از منزل خارج نشوند و حتی فریضه دینی نماز خود را نیز بصورت انفرادی و در منزل اقامه کنند. در هنگام مراجعه به آرایشگاه هم حتما از وسایل شخصی استفاده شود.

وی همچنین گفت: این بیماری از انسان به حیوان منتقل نمی‌شود و ویروس کرونا با پختن مواد غذایی از بین می‌رود، لذا از این بابت جای هیچگونه نگرانی نیست.

رئیس علوم پزشکی اراک در ادامه اظهار امیدواری کرد که تا سال آینده واکسن و درمان این بیماری وارد بازار شود و گفت: در این صورت این بیماری نیز مانند سایر بیماری‌ها کنترل و مدیریت خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود که این بیماری در کشور ما تا پایان فروردین ماه فروکش کند.

وی همچنین خطاب به مردم گفت: هیچ نگرانی برای حضور مردم در مراکز درمانی وجود ندارد و می‌توانند بدون دغدغه‌ای به درمان سایر بیماری‌ها بپردازند چرا که در درمان مبتلایان به کرونا بیمارستان‌های خاصی ایزوله شدند.

وی گفت: باید تاسف خورد که برخی در حال حاضر اقدام به انجام عمل زیبایی و بینی می‌کنند که در چنین شرایطی هیچ جایگاهی ندارد.

جمالیان از اجرای طرح بازرسی زیستی در برخی نقاط استان نظیر ساوه و آشتیان خبر داد و افزود: این طرح در تمامی ورودی شهرها اجرا و افراد غربالگری می شوند و در صورت مشاهده مبتلایان، در همان نقطه قرنطینه انجام می شود یا به مراکز درمانی اعزام می شوند. این طرح موجب بروز اختلال در تردد جاده ها و ترافیک خواهد شد که از مردم انتظار می‌رود برای حفظ جان مردم استان با سعه صدر همکاری کنند.

کلیدواژه‌ها: ویروس کرونا کووید 19


( ۵ )

نظر شما :