رعایت نکات بهداشتی جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری "التور"
دکتر علی منصوری بیان کرد: این بیماری بویژه در فصل شروع گرما در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی می تواند بسرعت منتشر شده و در مدت کوتاهی عده زیادی را گرفتار کرده و با عث بروز همه گیری گردد.
وی افزود: وبا در کشور و استان عمدتا از طریق سبزیجات و دستهای آلوده گسترش می یابد و دوره کمون بیماری به طور متوسط 2-1 روز است.
وی تاکید کرد: 90 درصد بیماران بدون علامت یا تنها یک اسهال خفیف، احساس پری و غرغر شکم، اسهالهای شدید آب برنجی تنها در 5-3 درصد افراد مبتلا، دلدرد و دلپیچه در موارد بسیار معدود، استفراغ بدون تهوع، درد زیاد عضلات و کوفتگی و بیحالی براثر از دستدادن آب بدن دارند.
رییس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: بهترین راه پیشگیری از وبا بهبود دسترسی به آب تمیز و دفع مناسب فاضلاب میباشد.
وی توصیه کرد: از نوشیدنی ها و غذاهای بستهبندی و مطمئن و بهداشتی استفاده نمایید، از آبهای مشکوک در پارک ها، باغ ها و فضاهای سبز استفاده نکنید؛ برای نوشیدن آب از لیوان شخصی استفاده نمایید، ظروف غذاخوری، کارد و چنگال هر فرد اختصاصی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با انجام درمان های مناسب در مراکز بهداشتی مجهز، مرگومیر ناشی از این بیماری بسیار کاهش یافته است.
دکتر منصوری در پایان تاکید کرد: در مراسم عمومی مانند جشنها، عروسی ها و ... حتیالامکان از مصرف سبزیجات، سالاد و میوه و بستنی غیرپاستوریزه خودداری نمایید، مگر آنکه از شستشو و ضدعفونی شدن آنها اطمینان داشتهباشید.
نظر شما :