دکتر سید محمد جمالیان:

سلامت روان و پرداختن به بهداشت روان از ارکان اصلی رسیدن به سلامت می باشد

۲۰ مهر ۱۳۹۸ | ۱۱:۱۷ کد : ۶۱۱۸ اخبار اصلی
تعداد بازدید:۴۷۱۳
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی به مناسبت "هفته ملی بهداشت روان ضمن اشاره به شعار امسال هفته بهداشت روان " ارتقاء سلامت روان، نشاط اجتماعی بر اهمیت پرداختن به مقوله سلامت روان در جامعه تاکید کرد.
سلامت روان و پرداختن به بهداشت روان از ارکان اصلی رسیدن به سلامت می باشد

به گزارش وب دا مرکزی، متن کامل این پیام به شرح ذیل می باشد:

 

بسمِ الله اَلرَّحمنِ اَلرَّحیم

 

سلامت روان و پرداختن به بهداشت روان از ارکان مهم نیل به سلامت در جامعه می باشد و با توجه به اینکه شعار امسال هفته سلامت روان "ارتقاء سلامت روان، نشاط اجتماعی" بیان شده است، گواه بر این موضوع می باشد که در جامعه هایی با نشاط اجتماعی و فردی بالاتر، امنیت روانی هم به طبع آن بالا می رود و خشم و خشونت هم در آن جوامع کمترخواهد شد.

بی شک نشاط اجتماعی یکی از مؤلفه های اصلی رفاه و مهمترین شاخص های توسعه در کشورها به شمار می رود و نقش بسیار مهمی در سلامت و پویایی اجتماعی ایفا می کند که می بایست این مقوله از طرف مردم، مسئولین مورد توجه بسیار قرار گیرد تا بتوانیم با افزایش سطح نشاط اجتماعی و فردی موجبات سلامت روان هموطنان و همشهریانمان را بیش از پیش فراهم نماییم.

در هفته سلامت روان موضوعاتی مانند، خودمراقبتی، آموزه های دینی و معنویت در ارتقای سلامت روان، تحکیم خانواده، مهارت‌ های زندگی، مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت و جایگاه رسانه و شبکه های اجتماعی در ایجاد نشاط اجتماعی و افزایش سلامت روان، می بایست مدنظر قرار گیرد.

سازمان بهداشت جهانی بر بعد بهداشت روان در تعریف سلامت بسیار تأکید دارد، با این حال متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان بهداشت روانی و بیماریهای روانی، علیرغم نقش عمده آنها در سلامت عمومی، در درجه اهمیت پایین تری نسبت به سلامت و بیماری های جسمانی واقع شده و این مهم مورد غفلت قرار گرفته است، مردم برای سلامت جسم خود برنامه ریزی‌های دقیقی دارند و آزمایش ها و چکاب های مختلفی انجام میدهند و تقریبا یک امر مثبت و جا افتاده ای می باشد ولی لازم است مردم بدانند به همان اندازه که باید به بهداشت جسمشان اهمیت دهند می بایست به بهداشت روانشان نیز اهمیت بدهند.

توصیه دین مبین اسلام به توکل و امید، مثبت نگری، قناعت و انتظارات منطقی، کنترل خشم، پرهیز از اندوه، خوش رفتاری، نشاط وشادمانی و نیزاهمیت دادن به شبکه های حمایتی عاطفی واجتماعی همچون خانواده، بیانگر وجه ویژه اسلام به بهداشت روان ونقشی است که درسعادت بشردارد و مطالعات متعدد نیز نقش باورهای مذهبی را در سلامت روان تأیید می کنند.

اینجانب ضمن تبریک هفته سلامت روان به تمامی همکاران فعال در عرصه بهداشت روان در استان مرکزی، روانپزشکان، روان شناسان، مشاوران، دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی، برای همه آرزوی سلامتی جسم و روان و روزهایی سرشار از آرامش، توانمندی و موفقیت دارم و امیدوارم با تلاش مسئولین استان مرکزی و با همت مردم شریف استان، با افزایش همبستگی اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده، ترویج قوانین شهروندی، عزت نفس، دینداری و ... باعث ایجاد نشاط در ببن مردم شویم تا شاهد روز به روز افزایش شاخص های سلامت روان در جامعه باشیم.

 

دکتر سید محمد جمالیان

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی

کلیدواژه‌ها: هفته ملی بهداشت روان


( ۱۷ )

نظر شما :