دلیجان در گوشه رینگ کرونا!
دلیجان در گوشه رینگ کرونا!
دلیجان در گوشه رینگ کرونا!
ایسنا/مرکزی اول آبانماه بود که لیستی از شهرستانهای بحرانی کووید ۱۹ از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شد که براساس آن ۴۳ شهرستان بحرانی اعلام شدند و از استان مرکزی شهرستان دلیجان در این لیست خودنمایی میکرد.
شهرستان دلیجان از روزهای ابتدای شیوع ویروس کرونا، همواره به لحاظ میزان ابتلا یکی از شهرستان های مطرح استان بوده است و بارها در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفت، اما اخیرا به صورت رسمی از سوی وزارت بهداشت عنوان شهرستان بحرانی را به خود گرفته است.
درست یک ماه پیش دکتر فردوسی رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دلیجان به ایسنا گفت که وضعیت شهرستان نسبت به ماههای گذشته بدتر شده و شمار ابتلا نسبت به مردادماه افزایش یافته است و یکی از دلایل این روند صعودی ابتلا را وضعیت خاص شهرستان دانست.
دلیجان نسبت به دیگر شهرستانهای استان مرکزی شرایط متفاوتی دارد چراکه با شهرها و استانهای دارای وضعیت قرمز در تعامل است و مبادله کاری و کارگری دارد و قطعا افراد با رفتوآمد خود بیماری و ویروس را میبرند و میآورند و همین امر باعث افزایش شیوع بیماری میشود.
دکتر فردوسی با اشاره به اینکه آمار بیماران بستری به سرعت در حال افزایش است، گفت: در حال حاضر بیمارستان با سه چهارم ظرفیت بیماران کرونا را پذیرش میکند و به نظر میرسد که در آیندهای نزدیک بیمارستان به اجبار با تمام ظرفیت به بیماران کرونایی اختصاص یابد چراکه تعداد جایگزینی بیماران بیشتر از ترخیصهاست.
به گزارش ایسنا، مسلما در چنین شرایطی اعمال محدودیتها بیش از هر زمانی معنا پیدا میکند و سرپرست فرمانداری دلیجان نیز از اعمال این محدودیتها از چهارشنبه هفته گذشته خبر داد.
وحید براتیزاده با بیان اینکه با توجه به میزان ابتلا به ویروس در شهرستان، پیشبینی وضعیت بحرانی را داشتیم، به ایسنا گفت: البته اینکه وزارت بهداشت باید معیاری که براساس آن شهرستان دلیجان را در زمره ۴۳ شهرستان بحرانی کشور قرار داده بیان کند، چراکه تا قبل از این آمار، در اعلام وضعیت سفید، زرد و قرمز کرونایی، معیار درگیری تختهای بستری بود ولی معیار این تقسیم بندی جدید بیان نشده است.
وی افزود: با توجه به پیشبینیها، از چهارشنبه هفته گذشته محدودیتهای جدید، تشدید نظارتها و برخوردهای قاطع در دستور کار قرار گرفته است، به طوری که اگر واحدهای صنفی پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند، پلمب میشوند.
سرپرست فرمانداری دلیجان تصریح کرد: میزان تردد در آرامستان شهر نراق و دلیجان محدود شده است به طوری که برای روز پنجشنبه و جمعه اجازه تجمع داده نشد، تمامی مراسمهای جشن و ختم و ... در شهرستان منتفی است و تالارها کاملا بسته است و در صورت تخلف به شدت برخورد میشود، همچنین مهمانیهای شبانه و جمعهای خصوصی باید محدود شود.
وی با تاکید بر اینکه این رویه تا پایان هفته جاری ادامه دارد تا پس از ارزیابی شرایط، تصمیمات لازم مجدد اتخاذ شود، گفت: در ماههای گذشته رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستان مطلوب نبود، اما طی برگزاری جلسه با سمنها و تشکل های مردمی، هنرمندان و ورزشکاران و اطلاعرسانی مناسب، به نظر میرسد رعایت پروتکلها بهبود یافته است و استفاده از ماسک از ۳۰ درصد به ۵۰ تا ۶۰ درصد رسیده است، اما مردم باید به شدت در مسیر رعایت پروتکلها حرکت کنند.
براتیزاده درخصوص وضعیت روستاهای شهرستان تصریح کرد: متاسفانه روستاهای شهرستان از یک سوی به استان اصفهان و شهرستان کاشان و از یک سو به استان قم مرتبط است و رفت و آمدهای بسیاری صورت می گیرد که خواه ناخواه این شرایط نگران کننده است، اما شرایط تحت نظر است، تمامی مراسمها در روستاها ممنوع، مراسم مذهبی محدود و اطلاعرسانی لازم جهت کاهش ترددها انجام شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به تردد بخشی از کارگران بین دو استان، تیمی جهت بازرسی ویژه و بهداشت حرفهای فعال است که رعایت پروتکلهای بهداشتی را رصد میکنند و در واقع کارخانجات به صورت خاص کنترل میشوند، اما طبق آمار، بیشترین مبتلا در بین بانوان به خصوص زنان خانهدار است که نشان میدهد در جای دیگری پروتکلها رعایت نمیشود.
به گزارش ایسنا، سوال اینجاست که چرا دلیجان، شهرستانی با جمعیتی بیش از ۵۰ هزار نفر باید نیمی از سال را در وضعیت قرمز و بحرانی پشت سر بگذارد؟
پاسخ این سوال مسلما هم به رفتار مردم و هم به رفتار مسئولان باز میگردد، زمانی که مردم جدیتی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامت خود و دیگران ندارند، اینجاست که مسئولان امر باید ورودی جدی برای کنترل شرایط داشته باشند و حداکثر محدودیتها و حتی ممنوعیتها را قائل شوند، چراکه سهلانگاری عده قلیلی میتواند جان و سلامت افراد زیادی که بر رعایت پروتکلها اهتمام دارند را در معرض خطر قرار دهد.
با هر معیاری که مدنظر باشد، امروز شرایط دلیجان بحرانی است و با توجه به اینکه این شهرستان یکی از شاهراههای عبوری کشور است، صنعتی است و کارگران بسیاری به این منطقه تردد دارند، لازم است برای خروج دلیجان از چنین بحران خطرناکی تصمیمات سختگیرانه اتخاذ شود، متاسفانه هفت ماه با توصیه گذشته است و هر روز آمار و شرایط بدتر و وخیم تر از روز قبل است، پس باید قدری از مماشات کاست و برای حفظ جان و سلامت مردم و از همه مهمتر حفظ جان کادر درمان، قاطعتر عمل کرد.