سرطان قابل پیشگیری ودرمان است ،با خودمراقبتی وامید

۰۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۸:۴۹ کد : ۱۴۶۴۹ اخبار اسلایدی

10 گام پیشگیری از سرطان:
◄گام اول : سیگار وقلیان نکشیم ودر معرض آن قرار نگیریم.
◄گام دوم:روزانه حداقل 30 دقیقه،تند راه برویم.
◄گام سوم:روزانه حداقل  5 وعده میوه وسبزی بخوریم.
◄گام چهارم:مصرف نمک ،قند ،شکر وروغن روزانه خود را کاهش دهیم.
◄گام پنجم: وزن خودرا مدیریت کنیم چاقی واضافه وزن بیماری زاست.
◄گام ششم :با کرم ضد آفتاب وپوشش مناسب از پوست خود محافظت کنیم.
◄گام هفتم :الکل ننوشیم از مواد مخدر دوری کنیم.
◄گاه هشتم: آلاینده های سرطان زا را بشناسیم واز خود حفاظت  کنیم.
◄گام نهم:با خود، دیگران ومحیط زیست مهربان باشیم.
◄گام دهم:علایم هشداردهنده سرطان را بشناسیم وبه موقع مراجعه کنیم.
◄اصلاح باورها،راه مبارزه با سرطان
◄پیشگیری و تشخیص زودرس ،کلید مبارزه با سرطان
◄بیش از 40% سرطان هابا تغییرات ساده ای در زندگی قابل پیشگیری است .
◄ بسیاری از سرطان هابا تشخیص به موقع قابل درمان است .
◄ برای بسیاری از سرطان ها روش تشخیص زود هنگام وجود دارد.
◄سرطان مخصوص سن خاصی نیست ،پس تشخیص زودهنگام  سرطان را جدی بگیریم.
◄حدود یک سوم از تمام موارد سرطان قابل پیشگیری است.
◄ درمان سرطان به نوع آن و میزان پیشرفت آن بستگی دارد.
◄پیشگیری از سرطان محدود به سن خاصی نیست.
◄پیشگیری بهتر از درمان است ،پس با تغییرات ساده در زندگی از دوران کودکی ، آن را شروع کنیم.
◄پیشگیری یک عامل کلیدی در برنامه ملی کنترل سرطان است.
◄یادمان باشد امیدواری به زندگی وداشتن روحیه بالا می تواند یک بیماری بدون علاج را بهبود بخشد.
◄ترس از سرطان خطرناک تر از بیماری سرطان است باید با آن مقابله کرد واز آن نهراسیم.
◄ برای اطلاع از پیشگیری و علائم هشدار دهنده سرطان به مراکز خدمات جامع سلامت شهری وروستایی ، پایگاه های سلامت وخانه های بهداشت مراجعه نمایید.
◄غربالگری وتشخیص زودهنگام سه سرطان پستان (درزنان 30 تا 69 سال)،دهانه رحم(درزنان 30 تا 59 سال) وروده بزرگ (درزنان ومردان 50 تا 69 سال) در کلیه  مراکز خدمات جامع سلامت شهری وروستایی،پایگاه های سلامت وخانه های بهداشت به صورت رایگان انجام می شود.

◄کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری وروستایی،پایگاه های سلامت وخانه های بهداشت ، در هفته پویش ملی مبارزه با سرطان7-1 بهمن ماه پاسخگوی سوالات شمادرزمینه سرطان می باشند.
◄ سالیانه 4 ملیون نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات فوت می کنند که بیش از 20 نوع از سرطان ها به نوعی با مصرف دخانیات ارتباط دارد.
◄پیشگیری از سرطان با پرهیز از مصرف دخانیات
◄ پیشگیری از سرطان با پرهیز از مصرف مشروبات الکلی
◄ خطرابتلا به سرطان ریه درمصرف کنندگان دخانیات 10 برابربیشترازافراد غیر سیگاری است
◄ مصرف الکل احتمال سرطان دهان ،حنجره ،مری وکبد را افزایش می دهد.
◄با انجام ورزش منظم(30دقیقه در روز 5بار درهفته)وزن خود را در وضعیت طبیعی حفظ کنیم تا از بروز سرطان پیشگیری شود.
◄ چاقی زمینه ابتلابه بیماری های زیادی از جمله سرطان راافزایش می دهد .
◄مصرف میوه و سبزی با جلوگیری ازیبوست و اسیدی کردن محیط مانع از رشد تومورهای سرطانی روده می شوند.
◄ استفاده ازرژیم غذایی کم چرب احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
◄ کلیه افرادبالای 50 سال با انجام آزمایش ساده تشخیص خون مخفی در مدفوع می توانند نسبت به تشخیص زود هنگام سرطان روده بزرگ اقدام نمایند.
◄اکثر سرطان های روده بزرگ اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند تا 90% قابل درمان است.
◄کلیه مردان بالای 50 سال با انجام آزمایش خون و معاینه توسط پزشک می توانند نسبت به تشخیص زود هنگام سرطان پروستات اقدام نمایند.
◄بسیاری از ترکیبات نیتروزو به عنوان افزایش دهنده خطر سرطان معده شناخته شده اند.
◄ویتامین Cاز تشکیل ترکیبات نیتروز که سرطان زا هستند جلوگیری می کند.
◄مصرف نوشابه های الکلی می تواند منجر به سرطان دهان،حلق ،مری و کبد شود.
◄ مصرف بیش از حد گوشت قرمزوچربی ها میزان بروز سرطان پستان،پروستات وروده بزرگ را افزایش می دهد.
◄کاهش مصرف نمک ،خطر ابتلاء به سرطان معده را کاهش می دهد.
◄ با عینک آفتابی ،کلاه و کرم ضد آفتاب از پوست خود در برابر سرطان محافظت کنیم .
◄توصیه شده جهت پیشگیری از سرطان معده، مصرف روزانه نمک کمتراز 5گرم یعنی معادل یک قاشق چای خوری کوچک باشد.
◄مصرف زیاد نمک مخاط معده راتخریب کرده که این از عوامل افزایش خطر سرطان معده است.
◄سرطان معده در طبقات اجتماعی –اقتصادی پایین شایع تر است.
◄عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری عامل غیر تغذیه ای موثر بربروز سرطان معده است.
◄ مصرف  سبزی ومیوه واستفاده از یخچال برای نگهداری از مواد غذایی فاسد شدنی باعث کاهش بروز سرطان معده می شود.

کلید واژه ها: خود مراقبتی خود مراقبتی و امید پیشگیری از سرطان شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات