با راه های پیشگیری از بیماری های اسهالی آشنا شویم
بیشتر موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی است و لازم است شهروندان نکات بهداشتی زیر در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند:
۱- در هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل و رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه جات و سبزیجات دقت لازم را به عمل آورند.
۲- شست و شو و ضدعفونی سبزیجات یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی است.
۳- شستن کامل دست ها با آب و صابون پیش از غذا خوردن و پس از استفاده از سرویس بهداشتی در پیشگیری از اسهال بسیار موثر است.
۴- هنگام شستن دست ها، شیر دستشویی را نیز با آب و صابون بشویید.
۵- میوه ها و سبزی های خام را پیش از مصرف شسته، ضدعفونی و گندزدایی کنید.
۶- پوست میوه هایی مانند گرمک، طالبی و هندوانه را پیش از بریدن و قاچ زدن به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید.
۷- شست و شو و ضدعفونی مرتب سرویس های بهداشتی از جمله شیر آب، برای پیشگیری از بیماری های اسهالی بسیار مهم است.
۸- از نوشیدن آب رودخانه ها، چشمه و چاه ها خودداری کنید.
۹ - در بوستان ها به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب قابل آشامیدن و آب فضای سبز توجه کرده و از مصرف آب فضای سبز برای آشامیدن، خودداری کنید.
۱۰ - هرگز از فروشندگان دوره گرد مواد غذایی و خوراکی خریداری نکنید.
۱۱ - مواد غذایی را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگهدارید.
۱۲ - شستن میوه و سبزی و ظروف غذا در آب های جاری، منجر به بروز بیماری های اسهالی از جمله اسهال خونی و آمیبی می شود.
۱۳- از شنا کردن در آب های آلوده یا آب هایی که از سالم بودن آن اطمینان ندارید، پرهیز کنید.
۱۴- کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی به ویژه در کودکان کمک می کند.
۱۵- از مصرف سالاد الویه که در اغذیه فروشی ها تهیه می شود، خودداری فرمایید.
۱۶- آب میوه ها و نوشیدنی هایی که در آبمیوه فروشی ها تهیه می شوند، ممکن است آلوده باشند؛ بنابراین از نوشیدنی های بسته بندی شده دارای مشخصات بهداشتی استفاده کنید.
۱۷- در صورت مشاهده علایم بیماری های اسهالی مانند تب و لرز، بدن درد، اسهال و استفراغ، به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.