شناسایی ۳ بیمار مبتلا به وبا در محلات

۰۷ مهر ۱۴۰۱ | ۰۹:۵۶ کد : ۲۹۵۱۶ اخبار
مدیر شبکه بهداشت و درمان محلات از شناسایی ۳ فرد(۲ زن و ۱ مرد) مبتلا به بیماری وبا در محلات خبر داد.
شناسایی ۳ بیمار مبتلا  به وبا در محلات

دکتر مرضیه ولی در گفت وگو با روابط عمومی  شبکه بهداشت و درمان محلات گفت: در پیگیری های انجام شده علائم بیماری این بیماران پس از شناسایی، برطرف شده و در حال حاضر فاقد علامت می باشند و مراقبت های آنان در حال انجام می باشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان محلات گفت: با توجه به مشاهده موارد مثبت و مشکوک در محلات افراد مبتلا به اسهال می توانند  برای تهیه رایگان نمونه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های بهداشتی و خانه های بهداشت محل سکونت خود مراجعه کنند.
دکتر مرضیه ولی افزود: وبا یکی از بیماری‌های واگیردار عفونی است که تنها در انسان‌ ها باعث بروز بیماری می‌شود. عامل این بیماری ویبروکلرا (نوعی باکتری)، در روده باریک انسان سمی ترشح می‌کند که باعث بیماری و اسهال در انسان می‌شود و در صورت عدم تشخیص جان بیمار را به خطر می اندازد.

وی با بیان این که عامل بیماری وبا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است، گفت: عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند بنابراین عدم رعایت بهداشت خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان محلات تصریح کرد: حدود 75 درصد بیماران می‌توانند علائم بالینی نداشته باشند یا اسهال خفیفی داشته باشد که این امر باعث انتشار گسترده باکتری در جامعه می شود، حدود 20 درصد اسهال متوسط دارند، اما حدود ۵ درصد بیماران علائم بالینی مانند اسهال خیلی شدید دارند و علاوه بر اسهال ممکن است بیمار دچار استفراغ شود، بنابراین مورد بسیار نگران کننده بروز اسهال آبکی شدید است که منجر به کم آبی بدن می‌شود.

متولی سلامت شهرستان محلات راه های پیشگیری از بروز بیماری های روده ای را به شرح زیر بیان کرد:

*از آشامیدن آب غیر مطمئن( چاه، استخر، جوی آب و دریاچه ) و آب غیر شرب ( پارک ها و...) جدا خودداری کنید.
*دستان خود را مرتب با آب وصابون بشویید.
*از استحمام، شنا و شستشوی ظروف با آب آلوده و غیر بهداشتی بپرهیزید.
*از قرار دادن مواد غذایی نشسته یا خام در کنار مواد غذایی شسته شده یا پخته پرهیز کنید.
*میوه و سبزیجات را قبل از قرار دادن در یخچال با آب سالم بشویید.
از مصرف فاضلاب خام برای کشاورزی و آبیاری مزارع خودداری کنید.
*با نصب توری های مناسب از نشستن حشرات بر روی مواد غذایی جلوگیری کنید.
*کوتاه کردن ناخن ها و تمیز نگه داشتن آن ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسهالی بخصوص نزد کودکان حائز اهمیت است.

*در صورت امکان از مصرف بستنی های سنتی و شیرینی خامه ای در فصل تابستان خود داری کنید.

دکتر ولی در پایان از زحمات و تلاش های کارکنان  حوزه سلامت شهرستان برای اشراف دقیق، بررسی، شناسایی و پیگیری موارد مثبت این بیماری، تشکر کرد.

کلید واژه ها: راه های پیشگیری وبا در محلات شناسایی متولی سلامت شهرستان محلات دکتر ولی آموزش سلامت شهرستان محلات