هفته جهانی سواد رسانه و اطلاعات

۰۸ آبان ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۲ کد : ۳۰۲۲۳ اخبار اسلایدی

به مناسبت فرا رسیدن هفته جهانی سواد رسانه و اطلاعات به همه همکارانم در واحد آموزش معاونت بهداشت و روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشکی همراهان خوب مان در سایر سازمان ها به ویژه معلمان و اهالی خبر و رسانه که برای افزایش سواد رسانه ی جامعه آنچه در توان داشتند انجام دادند خدا قوت عرض می کنم و آرزو دارم با کار تیمی و با هدف ارتقا سلامت جامعه توفیق داشته باشند تا در توانمندسازی هموطنان مان همدلانه حرکت کنند. تا پیش از تجربه طوفان کرونا در دنیا و از دست رفتن جان میلیون ها انسان در اثر این ویروس نوپدید می دانستیم که سواد رسانه ای و اطلاعات یکی از مهارت های کلیدی زندگی در قرن بیست و یک است اما یکی از مهمترین درس آموخته های کرونا این بود که «شایعات می توانند جان انسان را بگیرند». خبرهای رنگارنگ و شایعات شناور در جوامع بویژه شبکه های مجازی به سرعت دست به دست می شدند و گاهی افتراق کذب و حقیقت در بین این همه خبر کار دشواری می شد، حتی برای کارشناسان و متخصصان. بزرگنمایی عوارض واکسیناسیون بویژه در کشورهای غربی موجی از افراد مردد و دل‌نگران ایجاد نمود و بسیاری افراد جان خود را به دنبال تاخیر در واکسیناسیون از دست دادند. امروز که به یمن ایمنی واکسن فشار حملات کرونا تا حدی کاهش یافته زمان آن است که درس آموخته های مهم کرونا را برای هم یادآوری کنیم و باور کنیم حوادث و شکست ها قابل تکرارند اگر فراموشکار باشیم. واکسن انسان در برابر شایعات چیزی نیست بجز «سواد سلامت». توانمندی آحاد جامعه در انتخاب صحیح در دو راهی های. سلامت و خطر، یکی از وظایف مهم به دوش مدافعان سلامت و همکاران بهداشت است و گروه آموزش جامعه برای افزایش سواد رسانه و اطلاعات جامعه دست در دست همکاران خود در آموزش و پرورش و سایر ذینفعان از جمله انجمن سواد رسانه ایران، حوزه علمیه، و جمعیت هلال احمر و بسیج از تلاشی دریغ نخواهند کرد و مشارکت داوطلبان مردمی سلامت در قالب رابطان سلامت محله، سفیران دانش آموز ، سفیران دانشجو سفیران طلبه و سفیران خانوار در این مسیر به عنوان کسانی که با روحیه ی مسوولیت پذیر نسبت به جامعه گام بر می دارند بسیار ارزشمند است. اعتماد سازی نسبت به منابع اطلاعاتی صحیح و موثق و حفظ و پرورش این اعتماد در بین مخاطبان یکی از ضرورت های آموزش سواد رسانه و اطلاعات است. جا دارد پژوهشگران در زمینه سواد رسانه ذیل مسوولیت اجتماعی خود تحقیقات کاربردی بیشتری انجام دهند و جامعه را در برابر امواج بعدی همه گیری ها و حوادث بهداشتی ایمن تر نمایند. هر کدام از ما که منابع صحیح اطلاعاتی سلامت را می شناسیم و راه های برخورد با خبرهای کذب هیجان انگیز و زرق و برق دار را بلد هستیم فرصت داریم که به اطرافیان خود و عزیزانمان بیاموزیم و به این شکل چراغ دانش برافروزیم.

دکتر فرشید رضایی سرپرست دفتر آموزش و ارتقا سلامت

کلید واژه ها: اطلاع رسانی سلامت پیام رسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات صدای سلامت هر خانه یک پایگاه سلامت روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان