هفته ملی خودمراقبتی۲۷آبان لغایت ۳آذر ماه
خودمراقبتی عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت، و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا بهطور مستقل از سلامت خود مراقبت کند. منظور از بهطور مستقل، تصمیمگیری درباره خود و با اتکا به خود است. البته این تصمیمگیری میتواند شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران (چه متخصص، چه غیرمتخصص) نیز باشد. اگرچه خود مراقبتی، فعالیتی است که مردم برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت خود انجام میدهند؛ ولی گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان، هم محلیها و همشهریان آنها نیز گسترش مییابد. به هر حال، در تعریف خودمراقبتی، ۵ ویژگی زیر مستتر است:
. رفتاری است داوطلبانه
فعالیتی است آموخته شده
حق و مسئولیتی است همگانی برای حفظ سلامت خود، خانواده و نزدیکان
بخشی است از مراقبتهای نوزادان، کودکان، نوجوانان و سالمندان
و بزرگسالانی که قادر به خودمراقبتی نیستند، نیازمند دریافت مراقبتهای بهداشتی از ارائه دهندگان خدمات اجتماعی یا بهداشتی خواهند بود
با توجه به مدل ارتقای سلامت فرد محور، به هنگام مواجهه با یک مشکل بهداشتی و برای حفظ و ارتقای سلامت، ۵ منبع اصلی در اختیار اشخاص است که شامل: خود شخص، دیگر افراد عادی، متخصصین، اطلاعات موجود و محیط میباشند. مراقبت از خود به معنای عملی است که در آن شخص از خود به عنوان یک منبع استفاده و بهطور مستقل از دیگران از سلامت خودش مراقبت میکند. در اینجا منظور از استقلال عمل، تصمیمگیری برای خویش با اتکای به خود شخص میباشد شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیر تخصصی از دیگران (چه افراد غیر متخصص و چه متخصصین) نیز میشود.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات