سومین مجمع سلامت شهرستان محلات

۱۹ دی ۱۳۹۸ | ۰۸:۲۸ کد : ۷۲۴۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۱۸۵
دستگاه‌ها به جای تعیین تکلیف برای یکدیگر اقدامات خود را ارائه و برای آینده برنامه‌ریزی کنند، همچنین در کنار فرهنگ‌سازی و آموزش بحث اعمال قانون و اصلاح جاده ها نیز اهمیت دارد و نباید همه مشکلات را گردن فرهنگسازی بیندازیم.
سومین مجمع سلامت شهرستان محلات


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات  مورخ سه شنبه ۱۷ دی ماه ۹۸ سومین مجمع سلامت شهرستان محلات با عنایت به برگزاری مجامع سلامت شهرستان محلات در خصوص حوادث و سوانح ترافیکی درسطح برخی از محله های شهرستان فوق و ارایه طرح بروز مشکلات وسوانح ترافیکی برون شهری و درون شهری در خانه مشارکت شهرستان وبا توجه به مصوبه خانه مشارکت وارجاع موضوع به کار گروه اجتماعی فرهنگی سلامت وخانواده شهرستان مقرر گردید سومین مجمع سلامت شهرستان محلات باموضوع گفتمان کاهش سوانح وحوادث ترافیکی   با ارائه گزارش عملکرد و راهکارهای مسئولین مربوطه باحضور مدیر کل اجتماعی وفرهنگی استانداری مرکزی، فرماندار شهرستان محلات و مدیر عامل مجمع خیرین سلامت استان و شهرستان محلات، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و جانشین ایشان در امور اجتماعی، مدیرشبکه  بهداشت شهرستان محلات، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی،جانشین فرماندهی پلیس راهور استان، سمن های حوزه سلامت شهرستان، اعضای شورای شهر، دیگر مسئولین و کارشناس مربوطه و اصحاب رسانه در سالن مرکز پژوهش گل وگیاه شهرستان محلات برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایکنا از استان مرکزی، سوم مجمع سلامت و نهمین جلسه شورای اداری صبح امروز با حضور مسئولین استانی و شهرستانی در سالن جلسات پژوهشکده ملی گل و گیاه محلات برگزار شد.
سید احمد سجادی مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی در این مراسم اظهار کرد استان مرکزی از بین ۳۲ استان کشور در حوادث رانندگی جایگاه دوم را دارد و این برای استان مفاخر جایگاه زیبنده‌ای نیست. اگر هر اداره به نوع خود وارد عمل شود قطعاً حوادث کاهش می یابد به عنوان مثال اگر اداره آموزش و پرورش خوب عمل کند و دانش آموزان خوب پرورش بیابند قطعاً در کاهش حوادث موثر خواهد بود.
وی افزود: به دلیل افزایش حوادث خواسته اول همه شهر‌ها ساخت درمانگاه و بیمارستان است، در هیئت اندیشه ورزان استان به این نتیجه رسیدیم که با توجه به اهمیت موضوع، حوادث رانندگی را در اولویت مجامع سلامت قرار دهیم. 
سجادی با انتقاد از شرکت های بیمه بیان کرد: اگر هر کدام از بیمه ها طی یک نفر را برای فرهنگ سازی هزینه کنند قطعا اقدامات خوبی در کاهش حوادث و فرهنگ سازی انجام خواهد شد.کاهش ۱۰ درصدی حوادث افقی است که برای کاهش سوانح رانندگی در نظر گرفته شده است که امیدواریم به این هدف برسیم، رسانه‌ها نیز بایستی در امر فرهنگ سازی یار و یاور دستگاههای دولتی باشند.
سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی نیز در این مراسم اظهار کرد: در دنیا میزان تلفات حوادث رانندگی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۷ نفر در ایران ۲۰ نفر و در استان مرکزی ۳۶ نفر است که نشان از وضعیت نابسامان تصادفات در استان مرکزی دارد، بایستی همه دستگاه‌ها به نوبه خود اقدامات را انجام دهند زیرا این آمار در حال افزایش است.
وی افزود: قبول داریم که در حوادث ترافیکی، خودرو و جاده ایمن نیست اما بیشترین نقش را خود راننده دارد، فرهنگ سازی مهم ترین راهکار برای این دسته از مشکلات است، وقتی با وجود نرده کشی در خیابان مردم از روی آن رد میشوند به اهمیت فرهنگ‌سازی بیشتر پی می بریم.
جمالیان تصریح کرد: اگر فرهنگ رانندگی تصحیح نشود جاده و ماشین خوب هم نمیتوانند موثر باشد به عنوان مثال افراد باید بدانند وقتی داروی آرام بخش مصرف می کنند نباید پشت ماشین بنشینند. در شهرستان محلات میزان تلفات حوادث رانندگی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۷ نفر است که آمار خوبی نیست.
سرهنگ محمد امیدی جانشین رئیس پلیس راه نیز حوادث ترافیکی را یکی از دغدغه‌های مردم و مسئولین دانست و تصریح کرد: عامل انسانی، وسیله نقلیه، جاده و شرایط راه چهار عامل مهم در بروز حوادث هستند که عامل انسانی بیشترین سهم را داراست، هر چه تلاش داریم باید برای عوامل انسانی سرمایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به کیفیت پائین خودروها افزود: بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان در کشور صرف نگهداری زندانیان حوادث رانندگی می‌شود و فرهنگ سازی و کاهش عوامل حادثه‌ساز می‌تواند این سرمایه را حفظ کند. در حوادث رانندگی ۳۷ درصد رانندگان بومی و ۶۳ درصد غیربومی هستند، همچنین ۳۸ درصد تلفات در حین انتقال و بقیه در دم جان میدهند که می توان با تدابیری تلفات در حین انتقال را کاهش داد.
سرهنگ امیدی تشریح کرد: در ۹ ماهه اول سال ۹۸ در شهرستان محلات، ۷۲ تصادف رخ داده که ۹ کشته و ۱۳۱ مجروح بر جای گذاشته است. همچنین در این شهرستان تقاطع محمدآباد، دهکده گل و ارقده غیر استاندارد هستند. دسته شهرستان ۴ دستگاه دوربین وجود دارد اما ارتباط با مرکز کنترل ترافیک راهور ندارد از فرماندار محترم درخواست می کنیم اقدامات لازم را  برای اتصال به سامانه راهور انجام دهد.
وی ادامه داد: تردد کامیون‌های حامل سنگ باعث تخریب جاده‌ها می شوند، همچنین به دلیل عدم مهار محموله ها این کامیون ها حادثه ساز نیز هستند. آموزش و پرورش در بحث آموزش دانش‌آموزان به خصوص مدارس حاشیه به ما کمک کنند، همکاران من در راهنمایی و رانندگی برای آموزش دانش آموزان آمادگی دارند. از مقام محترم قضایی نیز درخواست داریم با رانندگان فاقد گواهینامه برخورد قاطع داشته باشند و برخورد صرفاً جریمه نقدی نباشد.
جانشین رئیس پلیس راه در پایان گفت: با توجه به اینکه محرومیت از رانندگی جزء عوامل بازدارنده های تصادفات است اما تاکنون در سطح استان کسی بر اثر تصادف از رانندگی محروم نشده است. 
سرهنگ علی اکبر امینی جانشین پلیس راهور نیز در این مراسم اظهار کرد: تلفات حوادث رانندگی از تلفات جنگ تحمیلی نیز بیشتر است، وقتی یک هواپیما سقوط میکند همه متأثر می‌شوند اما باید بدانیم ماهیانه به تعداد افراد دو یا سه هواپیما در حوادث رانندگی کشته می شوند. 
وی با تقدیر از راهنمایی و رانندگی محلات افزود: در سطح شهرستان محلات شاهد کاهش تصادفات رانندگی هستیم، نصب دوربین های مداربسته در سطح شهر و عدم خط دهی به راهور از مشکلاتی است که در محلات وجود دارد.
سرهنگ امینی تأکید کرد:برخی بنگاه داران ماشین با پارک کردن ماشین ها در سطح خیابان ایجاد مزاحمت می کنند که همانند مشاغل پرسر و صدا باید به شهرک‌های انتقال پیدا کنند، کمربندی در محلات و نیم‌ور وجود ندارد وقتی خیابان نواب صفوی از خیابان های حادثه خیز است که باید اصلاح شود.
حسن قمری فرماندار محلات در این مراسم تصریح کرد: دستگاه‌ها به جای تعیین تکلیف برای یکدیگر اقدامات خود را ارائه و برای آینده برنامه‌ریزی کنند، همچنین در کنار فرهنگ‌سازی و آموزش بحث اعمال قانون و اصلاح جاده ها نیز اهمیت دارد و نباید همه مشکلات را گردن فرهنگسازی بیندازیم.
وی افزود: یکی از اولویت ها موتورسواران هستند که بیش از نیمی از تلفات رانندگی را به خود اختصاص دادند، علت تلفات بالای موتور سواران برنامه نامنظم پلیس برای اعمال قانون است. راهنمایی و رانندگی در برهه ای به صورت پررنگ حضور دارد و اعمال قانون انجام می‌دهند و در برخی مواقع هیچ برنامه ای ندارد که باید اصلاح شود. تا پایان سال فرصتی نیست اما با همکاری دستگاه‌ها با یکدیگر می توان برنامه اقدام و عمل برای کاهش ۱۰ درصدی حوادث رانندگی را عملی کرد.
 

کلیدواژه‌ها: مجمع سلامت کاهش حوادث ترافیکی شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات محلات


( ۴ )