دکتر سید مهدی میرغضنفری در سمپوزیوم بینالمللی چشمانداز سیاستگذاری طب سنتی و مکمل :
اقدامات ایران در آموزش طب ایرانی و مکمل
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درباره اقدامات انجام شده در ایران طی دو دهه اخیر در حوزه آموزش طب ایرانی و مکمل توضیح داد.
به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر سید مهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درباره اقدامات انجام شده در ایران طی دو دهه اخیر در حوزه آموزش طب ایرانی و مکمل به خصوص آموزش عالی در سطح دانشگاهی گفت: اهمیت آموزش در حوزه طب سنتی و مکمل بالاست و سازمان جهانی بهداشت نیز به این موضوع اشاره کرده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان اینکه در ایران اسناد بالادستی بسیاری در حوزه طب سنتی و مکمل وجود دارد خاطرنشان کرد: در بند ۱۲ سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، سند ملی گیاهان دارویی و برنامه هفتم توسعه به اهمیت و ترویج طب سنتی و مکمل پرداخته شده است.
دکتر میرغضنفری درباره ساختارهایی که در طول دو دهه اخیر برای طب سنتی در وزارت بهداشت ایجاد شده است گفت: ۲۰ سال قبل دبیرخانه شورای آموزش طب سنتی و مکمل کار خود را آغاز کرد پس از آن «فام» به میدان آمد و بعد معاونت طب سنتی را داشتیم و سپس دفتر طب ایرانی و مکمل آغاز به کار کرد.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین درباره دورههای مختلف آموزشی که تاکنون در خصوص طب ایرانی برگزار شده است؛ گفت: برای این موضوع میتوان به رشتههای تخصصی که در دانشگاهها در حال حاضر وجود دارد مانند طب سنتی ایران، داروسازی سنتی، تاریخ پزشکی و طب سوزنی اشاره کرد. همچنین میتوان از دورههای کوتاه مدت توانمندسازی مانند دوره ۲۰۰ ساعته پزشکان عمومی و دوره طب سوزنی و آموزشهای مداوم یاد کرد.
وی افزود: دورههای توانمندسازی تخصصی برای متخصصین طب ایرانی و داورسازی سنتی از دیگر دورههای آموزشی است، همچنین دورههایی برای کارکنان وزارت بهداشت مانند پزشکان شبکه بهداشت، پرستاران، ماماها، کارشناسان تغذیه و کارشناسان سالمندی برگزار شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان اینکه دو واحد طب سنتی برای دانشجویان رشته پزشکی وجود دارد؛ ادامه داد: دورههای دستیار پزشک هم برای کمک به پزشکان در بحث ماساژ، حجامت و... گذاشته شده است. و البته دورههای آموزشیای برای گروههای مهم جامعه مثل دانشآموزان، معلمان و روحانیون تدارک دیده شده است.
وی سپس به برنامههایی که وزارت بهداشت در بحث توسعه آموزش طب سنتی دارد اشاره کرد و گفت: امیدوار هستیم با گسترش آموزش در کشور و دریافت اطلاعات از سایر کشورها بتوانیم بحث آموزش طب سنتی را در کشور تقویت کنیم و تعداد نفرات توانمند و کافی را در حوزه طب سنتی، چه در بین پزشکان و چه دیگر افراد افزایش دهیم تا عدالت در ارائه خدمات صحیح ایجاد شود.
لینک کوتاه: http://pm.behdasht.gov.ir/Xk17
نظر شما :