ایران پیشرو در ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی درمانی
دکتر حسینی یکتا؛ مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل در سمپوزیوم بینالمللی چشمانداز سیاستگذاری ،قانون گذاری طب سنتی و مکمل:
*به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت؛ دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل و رئیس افتخاری بینالمللی چشمانداز سیاستگذاری ،قانون گذاری طب سنتی و مکمل ضمن سلام و خوشامدگویی خدمت حاضرین در سمپوزیوم طب سنتی گفت: از رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت و مقامات کشوری و لشکری، مقامات وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای سازمان نظام پزشکی، نظام پرستاری، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، روسای محترم دانشکدههای طب ایرانی و همچنین سایر مهمانان داخلی و خارجی حاضر سمپوزیوم بینالمللی طب سنتی که دعوت دفتر طب ایرانی و مکمل را پذیرفتند تشکر میکنم.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به نکاتی مهم در حوزه طب سنتی گفت: کشور ایران دارای یکی از قدیمیترین مکاتب سنتی است که بر همگان واضح است و نام ابوعلی سینا دانشمند فرزانه ایرانی برای تمامی افرادی که در فضای بهداشت و درمان فعالیت میکنند شناخته شده است.
دکتر حسینی یکتا ادامه داد: هم راستا با اسناد بینالمللی از جمله سند راهبرد سازمان جهانی بهداشت در خصوص بهرهمندی از طبهای سنتی و مکمل، در ایران نیز اسناد و قوانین بالادستی بسیاری در زمینه طب سنتی مصوب شده است و ارکان مختلف نظام بر بهرهمندی از این ظرفیت تاکید دارد.
وی افزود: نزدیک ۲۰ سال است که آموزش طب ایرانی در نظام سلامت کشور با تشکیل دانشکدههای طب ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ادغام شده است و در ایران تنها کسانی اجازه طبابت رسمی در این حوزه را دارند که پزشکان فارغالتحصیل از این دانشکدهها باشند بنابراین آموزش طب ایرانی در کشور با آموزش پزشکان پایهریزی شد.
دکتر حسینی یکتا خاطرنشان کرد: هدف ما در طب ایرانی ادغام آن در ارکان نظام سلامت است تا از ظرفیت پیشگیرانه و درمانی آن به بهترین شکل در جهت ارتقای سلامت جامعه بهره گرفته شود.
وی افزود: ایران کشوری پیشرو در ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی درمانی است و اکنون در سراسر کشور آموزش سبک زندگی سالم براساس آموزههای طب ایرانی به هدف کاهش بار بیماریهای غیر واگیر در حال ادغام است و برای هر ایرانی یک شناسنامه سبک زندگی تشکیل میشود.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: باتوجه به پیشینه کهن طبی و ظرفیتهای غنی اقلیمی و نیروی انسانی و حمایتها بیشک ایران میتواند به عنوان کشور پیشرو و سیاستگذار در حوزه طبهای سنتی و مکمل به ویژه در منطقه امرو (MRO) عمل کند و در پیشبرد برنامههای سازمان جهانی بهداشت در این حوزه موثر واقع شود.
او در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم با انتقال تجارب بین کشورهای مختلف در این سمپوزیوم بتوانیم مسیری بهتر، سهلتر و هموارتری را در عرصه بهرهمندی بهینه از ظرفیت طب سنتی در نظام سلامت همه مردم دنیا طی کنیم.
خدایا چنین کن سرانجام کار تو خشنود باشی و ما رستگار.
نظر شما :