معمولاً هنگام تب اشتهای کودک کاهش مییابد. حکمای طب ایرانی معتقدند که در این هنگام اگر طفل بالای 2 سال است و چندان ضعیف نیست، بهتر است که برای 2 - 1روز از مواد غذایی چرب وشور، گوشت، شیر به استثنای شیر مادر، خربزه، هندوانه، انگور، موز و گیلاس پرهیز کند. بهتر است به کودک اصرار نکنید که به زور غذا بخورد چرا که گوارش او ضعیف بوده و مصرف غذا به اجبار باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. در کودکان کوچکتر و یا در صورت وجود ضعف درکودک، مصرف مواد غذایی ساده وکم حجم مانند سوپها و آشهای ساده توصیه می شود.
* در کودکان بالای یک سال نوشیدن ماءالشعیر طبی به کاهش تب کمک میکند. برای تهیه ماءالشعیر طبی، مقداری جو را در 20 - 14 برابر آن آب حرارت دهید. به محض باز شدن جو و قبل از لعاب دادن حرارت را خاموش کنید و آب روی جو را صاف کنید. و نیم گرم میل نمایید.
*دم کرده یک قاشق مرباخوری پودر گل بنفشه در یک استکان آب جوش روزی 3 - 2 بار و همچنین پاشویه با تفاله آن توصیه می شود.
آّبریزش از بینی:
در دوران طفولیت به سبب زیادی رطوبت، اطفال مکرر مبتلا به آّبریزش از بینی میشوند که این حالت، موقع رسیدن سرما به سرنوزاد افزایش خواهد یافت. به همین دلیل حکمای طب ایرانی تاکید بسیار بر پوشاندن سر نوزاد با کلاه و پا داشته اند. همچنین در دوره شیر خوارگی، مادر نیز باید از آب سرد، غذاهای غلیظ و مصرف بیش از اندازه ترشی پرهیز کند. اگر کودک در سنی است که غذا میخورد، موارد ذکرشده را برای او نیز رعایت کنید.
*مصرف بادام چه برای مادر و چه برای کودک برای کنترل آبریزش بینی مفید است.
* برای جلوگیری از سرماخوردگی مکرر کودکان، سوپی که از مواد زیر تهیه شده باشد آماده کنید: رشته
فرنگی یک فنجان، آب 6 لیوان، روغن کنجد 2 قاشق غذاخوری، شوید نصف نعلبکی، بال مرغ 2 عدد، با
کمی پیاز و نمک و زردچوبه و یک لیموعمانی بپزد. در فصل سرماخوردگی در طول روز 2 - 1 بار خورده
شود.
* حریرهای که برای کنترل کوفتگی بدن و سایر علایم سرماخوردگی در کودکان بالای یکسال مفید است: 2 قاشق آرد را در 2 لیوان آب سرد حل کنید. سپس 5 قاشق شکر، 5 قاشق گلاب، 1 قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کرده و روی حرارت مرتب هم بزنید تا به قوام فرنی برسد. هر 1 - 2 ساعت یک نعلبکی به کودک داده شود.
*روغن مالی پیشانی و اطراف بینی از بالا به پایین با روغن زیتون و کنجد می تواند برای این بچه هامفید باشد.
سرفه:
از دیدگاه حکمای طب ایرانی سرفه اطفال به علل مختلف رخ میدهد. اگر سرفه به دنبال آبریزش از بینی است، دستورات ارائه شده در مورد آّبریزش بینی را انجام دهید. مصرف حریره بادام عسلی (ترکیب عسل و بادام آسیاب شده) هم برای این نوع سرفه ها مفید است.
اما اگر سرفه بدون آبریزش از بینی یا ترشحات پشت حلق است، بهتر است که:
*سینه کودک را با روغن بادام یا روغن بنفشه در پایه بادام چرب کنید.
* مطلقاً به کودک آب سرد ندهید.
* اگر کودک بالای یکسال است، عسل را با آب نیم گرم مخلوط کرده و چند قطره لیمو ترش تازه به آن بیفزایید و روزی ۲ - ۳ بار به او بدهید.
* اگر کودک غذا میخورد، از غذاهای سرخکرده و پرادویه، تنقلات پرادویه و پرنمک آبمیوه های صنعتی و مواد غذایی کارخانهای پرهیز نماید.
*بهترین غذا در این دوران در وعده صبحانه: زرده تخم مرغ عسلی، حریره بادام، عسل انجیر 1 ، ترکیبی که در آن بادام پوست گرفته پودر شده و شکر به میزان مساوی و به اندازه نصف آن مویز بیدانه با هم مخلوط شده باشند.
* بهترین غذا در وعده ناهار و شام: ماش پلو با روغن بسیار کم و شیره بادام است. شیره بادام را میتوانید داخل غذای کودک بریزید یا به طور جداگانه به او بدهید. برای تهیه شیره بادام، پوست قهوه ای بادام درختی را گرفته، آن را بسائید یا در دستگاه میکسر، میکس کنید و روی آن آب جوش بریزید. سپس آن را صاف کنید و با آب آن برای کودک کته درست کنید.
درد گلو:
* روان کردن شکم با آب میوههای ملین و عدم مصرف آب یخ، ترشی، غذا های چرب، غلیظ مثل ماکارونی و الویه و پر ادویه از اصول درمان انواع گلودرد در طب ایرانی است.
* غرغره با سکنجبین یا آب و نمک و عسل و چند قطره سرکه روزی 6 - 5 بار میتواند به کاهش دردگلوکمک نماید.
* استفاده از لعاب به دانه و جوشانده عناب میتواند به کاهش التهاب و درد گلو کمک نماید.
* غرغره و نوشیدن لعاب اسفرزه علاوه بر کاهش درد گلو میتواند به لینت مزاج نیز کمک نماید.
* غرغره و خوردن جوشانده عدس به تنهایی یا با انجیر و عسل میتواند مفید باشد.
نظر شما :