فرایند آزادسازی حافظه استفاده شده کروم در ویندوز ۱۰
گوگل کروم (Google Chrome) امروزه محبوبترین مرورگر وب در دنیا محسوب میشود و با وجود تمامی مزایایش، ضعف بزرگی دارد: گوگل کروم فضای بسیار زیادی از حافظهی رم سیستم را اشغال میکند. پیشتر در ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد و تیر ۱۳۹۹)، در گزارشی اعلام شد گوگل قصد دارد از فناوری کلاس هیپ مایکروسافت (Microsoft Segment Heap) استفاده کند تا حافظهی رم اشغالشدهی کروم را یکسوم کاهش دهد. گوگل فرایند استفاده از Segment Heap را آغاز کرد؛ اما این فناوری باعث بروز برخی بیثباتیها در کروم شد؛ بههمیندلیل، شرکت اهل مانتینویو درنهایت تصمیم گرفت Segment Heap را کنار بگذارد.
مصرف بیش از حد رم برای کاربران این مرورگر بسیار آزاردهنده است، هرچه تبهای بیشتری باز کنید، کروم کُندتر میشود و در نهایت، ممکن است به جایی برسید که عملکرد سیستم بسیار کُند شود. بهنظر میرسد گوگل میکوشد تا این مشکل را رفع کند.
بهتازگی خبرگزاری تامزگاید در گزارشی اعلام کرده است توسعه دهندگان گوگل کروم قصد دارند از یکی از APIهای ویندوز ۱۰ با نام TerminateProcess بهره بگیرند. در واقع، گوگل میگوید TerminateProcess به کاربران کمک میکند حافظهی استفادهشدهی کروم را بسیار سریعتر و بهتر بازیابی کنند. بهگفتهی گوگل، بستن کامل فرایند پردازشی خاص سخت و هزینهبر و کُند است و بهدلیل پیچیدگی نرمافزارها، غیرممکن است بتوان از Race Condition جلوگیری کرد. در چند وقت اخیر، گوگل برای انواعی از پردازشها بهتدریج سراغ TerminateProcess رفته است.
درحالحاضر بستن تبها یا بهطورکلی بستن خودِ مرورگر کروم درحالیکه سیستم دچار کُندی شده، ممکن است بهسرعت حافظهی رم را آزاد نکند. بااینحال، با استفاده از TerminateProcess احتمالا این نوع رفتار کروم از بین میرود و تعداد کرشهای مرورگر کاهش میآید.
پ.ن : در واقع TerminateProcess جزو قابلیتهای سیستمعامل ویندوز است و این یعنی تلاشهای توسعهدهندگان گوگل صرفا مخصوص نسخهی ویندوز ۱۰ کروم است./منبع:zoomit
نظر شما :