شرکت‌های دانش‌بنیان، ۱۹ درصد هزینه‌های تحقیق و توسعه کشور را به خود اختصاص داده‌اند

۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۱:۳۲ کد : ۲۵۷۱۰ اخبار
تعداد بازدید:۴۴۶
تهیه کننده خبر: پریسا شوقی
در سال ۱۳۹۸، ۷,۹ درصد از محققان کل کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان به تحقیق و توسعه اشتغال داشته‌اند که ۷۶.۲ درصد آن‌ها مرد و ۲۳.۸ درصد زن بوده‌اند.
شرکت‌های دانش‌بنیان، ۱۹ درصد هزینه‌های تحقیق و توسعه کشور را به خود اختصاص داده‌اند

بر اساس نتایج آمارگیری از فعالیت‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۳۹۸، استان تهران با ۵۵ درصد دارای بیش‌ترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان دارای فعالیت تحقیق و توسعه بوده است. استان‌های اصفهان با دارا بودن ۱۰,۱ درصد، خراسان رضوی با ۵.۴ درصد و البرز با ۴.۸ درصد در جایگاه‌های بعدی از نظر فراوانی شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دارند. سایر استان‌های کشور، ۲۴.۷ درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان را دارا می‌باشند.
بر اساس نتایج این آمارگیری، از کل کارکنان تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، ۶۹,۲ درصد را محققان تشکیل داده‌اند. کاردان‌های فنی (تکنسین‌ها، دستیاران محققان و کارکنان هم‌ردیف) با سهم ۱۶.۸ درصد و کارکنان دفتری و پشتیبانی با سهم ۱۳.۹ درصد، سایر کارکنان تحقیق و توسعه می‌باشند.
در سال ۱۳۹۸، ۷,۹ درصد از محققان کل کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان به تحقیق و توسعه اشتغال داشته‌اند که ۷۶.۲ درصد آن‌ها مرد و ۲۳.۸ درصد زن بوده‌اند. عمده محققان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد (۴۲.۴%) و کارشناسی (۳۸.۱%) می‌باشند. همچنین ۱۴.۹ درصد محققان دارای مدرک تحصیلی دکترا و ۴.۶ درصد دارای مدرک تحصیلی کاردانی و پایین‌تر می‌باشند.
توزیع محققان بر حسب گروه تحصیلی در شرکت‌های دانش‌بنیان بیانگر آن است که ۷۹ درصد محققان در گروه تحصیلی علوم فنی و مهندسی و ۱۱ درصد در گروه تحصیلی علوم پایه تحصیل نموده‌اند. محققان گروه تحصیلی علوم پزشکی ۴,۸ درصد، علوم انسانی و علوم کشاورزی و دامپزشکی هرکدام ۲.۴ درصد و هنر ۰.۴ درصد از کل محققان را تشکیل می‌دهند.
بیشترین پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در شرکت‌های دانش بنیان، در زمینه علوم فنی و مهندسی با ۷۹,۳ درصد بوده است. ۹.۶ درصد پروژه‌ها در زمینه علوم پزشکی، ۶.۲ درصد در زمینه علوم پایه، ۳.۷ درصد در زمینه علوم کشاورزی و دامپزشکی، ۱ درصد در زمینه علوم انسانی و ۰.۲ درصد در زمینه هنر بوده است.
شرکت‌های دانش‌بنیان، ۱۹ درصد از کل هزینه‌های تحقیق و توسعه کشور را به خود اختصاص داده‌اند. پروژه‌های توسعه‌ای با ۵۸,۶ درصد، سهم عمده هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان را تشکیل داده است. ۳۴.۸ درصد از هزینه‌های تحقیق و توسعه این شرکت‌ها مربوط به پروژ‌ه‌های کاربردی و ۶.۶ درصد مربوط به پروژ‌ه‌های بنیادی بوده است.
در سال ۱۳۹۸، از کل هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش بنیان، ۷۲,۴ درصد هزینه‌های جاری و ۲۷.۶ درصد را هزینه‌های سرمایه‌ای تشکیل داده است.
منبع:amar.org.ir

پریسا شوقی

تهیه کننده خبر

کلیدواژه‌ها: دانش بنیان پروژه های بنیادی فنی مهندسی


نظر شما :